Розкішний святковий салат

Ця різноманітність вибору салатів надає привабливості і говорить про щедрість господині. Рецепти святкових салатів дуже різноманітні. Серед них можна знайти традиційні олівє і оселедець під шубою і незвичайні, інгредієнти яких, здавалося б, неможливо поєднувати в одній тарілці. Розкішний святковий салат можна приготувати з креветок, кукурудзи, грибів, овочів, фруктів, рибних консервів, шинки, яєць і багато іншого. Прикрасити салат можна звичайною зеленню або викласти декоративні елементи з додаткових яскравих інгредієнтів.

Хочу запропонувати вам неймовірно яскравий, смачний і розкішний салат з редиски і картоплі з беконом. Редис в свою чергу надає весняну нотку і свіжість страви. Спробуйте і вам обов'язково сподобається!

Інгредієнти

  • Картопля (відварена, середнього розміру) - 2 шт
  • Бекон - 70 г
  • Цибуля ріпчаста (маленький) - 1 шт
  • Редис (великий) - 4 шт
  • Яйце куряче (відварне) - 1 шт
  • Цибуля зелена (3-4 пера) - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Перець запашний - за смаком

Час приготування: 10 хвилин

Доброго дня! Для любителів квасолі, горіхів і ніжних салатів, представляю вам свою версію такого "лобіо-салату". За рахунок яєчних млинців і тонкої нарізки цей розкішний святковий салат з квасолі зовсім не видається важким, проте, це ситний салат з яйцями на мій смак цілком гідний. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Квасоля консервована - 800 г
  • Яйце куряче (перемішати, підсолити і спекти 2 млинчика на рослинній олії) - 3 шт
  • Крабові палички - 360 г
  • Креветки (очищені для салату, приварити до готовності) - 150 г
  • Морква (відварити 20 хвилин до стану "аль-денте") - 350 г
  • Зелень (кінза, ріпчаста цибуля) - 1 пуч.
  • Цибуля ріпчаста (дрібно нашаткувати півкільцями) - 1 шт
  • Соус (горіховий соус, класичний для салату чука)

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Дуже цікавий, красивий, смачний і розкішний святковий салат з картоплі. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Картопля (відварна в мундирі) - 2 шт
  • Буряк (відварний, середня) - 1 шт
  • Морква (відварна, досить велика) - 1 шт
  • Капуста морська (нетто 220 гр) - 1 бан.
  • Сир твердий - 50 г
  • Майонез (за смаком)

Чудовий, легкий, дуже приємний розкішний святковий салат з сиром, крабовими паличками і болгарським перцем. Базовий рецепт з інтернету, але я його трохи переробила, додала інгредієнтів і змінила заправку. Майонез розбавила сметаною і додала горчічкі, з'явилася дуже приємна пікантна нотка.

Інгредієнти

  • Крабові палички - 250 г
  • Помідор (2-3 шт)
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Сир твердий - 150 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Майонез

У нас триває акція "ми хворіємо і бастуємо" ввечері, крім салатиків нічого не вживаємо. Але, щоб не набридло одне і теж блюдо, салати придумуємо "на льоту" з наявних продуктів. Сьогодні мій поїдач квасолі був нагодований новим салатом з улюблених продуктів. Це розкішний святковий салат з червоної квасолі і курки.

Інгредієнти

  • Квасоля консервована (червона, у власному соку) - 1 бан.
  • Цибуля ріпчаста (невелика, можна взяти червону цибулю або шалот) - 1 шт
  • Огірок (маринований) - 4 шт
  • Курка (копчене стегенце або карпаччо, можна гриль, не відварну) - 300 г
  • Соус (у мене соус з лісовими грибами)

Час приготування: 20 хвилин

Цей розкішний святковий салат з болгарського перцю, капусти та моркви є фірмовим блюдом чайхани «Калінінград-Ташкент», і більше не подається ніде.

Інгредієнти

  • Морква - 3 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa (в 2 рази менше ніж моркви) - 1/8 вилок
  • Перець болгарський - 1/2 шт
  • Коріандр (насіння кінзи в зернах) - 1 ст. л.
  • Оцет (9%) - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Глутамат натрію (Е 621) - 1 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.

Цей салат з морської капусти традиційно готувала на будь-який святковий стіл моя теща. Каже, він - китайського походження. Сама вона народилася в Китаї, рецепт привезла звідти. Я якогось особливого китайського акценту в ньому не знаходжу, але і не вірити не беруся. Та й яка різниця? Головне - щоб було смачно і святково! Свинина для цього розкішного святкового салату потрібна не жирна, краще взяти окіст або корейку.

Інгредієнти

  • Капуста морська (консервована) - 250 г
  • Свинина (окіст без кістки) - 250 г
  • Часник - 4 зуб.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Шановні друзі і гості сайту, пропоную приготувати оригінальний і розкішний святковий салат з буряка і часника, яблука, маринованого огірочка і чорносливу. Заправляти буду майонезом. Салат з чорносливом - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • буряк - 1 шт
  • яблуко - 1 шт
  • часник - 1 зуб.
  • чорнослив - 3-4 шт
  • майонез - 1 ст ложка
  • огірок маринований - 1 шт

Час приготування: 15 хв

За запитом інтернет видає кілька рецептів салату з такою назвою, але жоден з них за складом інгредієнтів не збігся з моїм варіантом. Мабуть, це така популярна назва :) Ну, що ж, зверніть увагу і на мій розкішний святковий салат з відвареного мяса. Поєднання вареного м'яса зі свіжою капустою мені здалося незвичайним.

Інгредієнти

  • М'ясо (відварне (свинина, яловичина, курка)) - 200 г
  • Капуста білокачанна - 300 г
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Огірок - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Зелень
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ч. л.
  • Сіль
  • Перець чорний

Салат з буряка і цибулі з маринованими огірками дивовижно відтіняють часникові грінки. Любителям гостренького присвячується. Салат з огірків - рецепт салату.

Інгредієнти

  • Буряк (маленький) - 1 шт
  • Огірок маринований - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (невелика головка) - 1 шт
  • Бублик - 1/4 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Олія
  • Оцет - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль

Кількість порцій: 1

Борані - салат з буряка і цибулі по-іранському. У перської кулінарії борані займає місце зеленого салату або салату під кислим соусом з оцту і рослинної олії. Нерідко їх подають з хлібом. Сасанидська цариця Борандохт дуже любила йогурт, і її кухар готував для неї безлічі страв з овочів з процідженого йогурту. Ці страви тепер в її честь називають «Борані», і вони дуже популярні в сучасному Ірані. Давайте і ми спробуємо цей розкішний святковий салат з цікавою назвою, але знайомий за смаком.

Інгредієнти

  • Буряк (середніх) - 3 шт
  • Йогурт (10%) - 150 г
  • Сіль
  • Перець чорний
  • М'ята (жменька листочків)
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Сумах

Час приготування: 20 хвилин