Борані - салат з буряка і цибулі по-іранському. У перської кулінарії борані займає місце зеленого салату або салату під кислим соусом з оцту і рослинної олії. Нерідко їх подають з хлібом. Сасанидська цариця Борандохт дуже любила йогурт, і її кухар готував для неї безлічі страв з овочів з процідженого йогурту. Ці страви тепер в її честь називають «Борані», і вони дуже популярні в сучасному Ірані. Давайте і ми спробуємо цей розкішний святковий салат з цікавою назвою, але знайомий за смаком.
Інгредієнти
- Буряк (середніх) - 3 шт
- Йогурт (10%) - 150 г
- Сіль
- Перець чорний
- М'ята (жменька листочків)
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Сумах
Час приготування: 20 хвилин