Чудовий ароматний рибний салат з яйцями і вареною рибою. Абсолютний смак відварених раків! Дуже ситно. Готується просто з простих продуктів, при цьому не приївся і годиться для будь-якого застілля. І хоча вже не мало салатів з такою назвою, посмію запропонувати свій варіант, він відрізняється в приготуванні і складом. Заходьте!
Кількість порцій: 6
Інгредієнти
- Тріска (в готовому вигляді, без кісток і шкіри) - 500 г
- Рис (у відвареному вигляді) - 200 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Насіння кропу (або сухі парасольки кропу - 3 шт) - 2 ч. л.
- Морква - 200 г
- Спеції (лавровий лист 3 шт. + 5 горошин запашного перцю, адигейська сіль)
- Майонез - 4 ст. л.
- Бульйон (бульйон від варіння риби) - 500 мл
- Лимон
Рибу бажано відварити напередодні. Тоді не треба настоювати сам салат (все ж там яйця і майонез додадуться) цілодобово, а можна приступати до нього після сервірування святкового столу. Обов'язково беру тріску тому що вона не має різкого рибного запаху, крім того вона не кістлява. У воду покласти рибу, лавровий лист, перець горошок, насіння кропу, солимо за смаком, відварюємо рибу до готовності. Охолоджуємо рибу в бульйоні з кропом і лаврушкой, даємо їй просочитися смаком і ароматом спецій. Після охолодження рибу виймаємо з бульйону, його не виливати - він нам стане в нагоді.
Обов'язково потрібні насіння або сухі парасольки кропу. Саме вони з лавровим листом і нагадують нам аромат і смак відварених раків. Насіння кропу я засинаю в ситечко для заварювання чаю, дуже зручно.
Тим часом відварюємо яйця, моркву. Рис білий відварюємо в насиченому спеціями бульйоні від риби, він додасть рису аромат і смак, який навіть більше, ніж риба буде схожий на ракові шийки. Охолоджуємо. Якщо ви будете варити рис не в відварі, не забудьте його посолити, поперчити і заправити лимоном. Яйця і моркву натираємо на тертці "велика чешуйка". Рибу попередньо вийняту з бульйону, обсушити, розділити на дрібні шматочки по волокнам. Рибу потрібно трохи скропити соком лимона, який додасть соковитості салату.
З'єднуємо все компоненти салату в одному посуді, заправляємо майонезом, перемішуємо. Салат виходить "зернистий", ароматний, ніби в будинку варили відро раків. Рис утримує цей аромат і на наступний день (якщо залишиться салат).
Верх салату оформляємо за бажанням. Запевняю вас, що салат не буде сухим, якщо ви приготуєте, як описано в рецепті.
Крім того, салат можна подати порційно. Листя салату скропити соком лимона, посипати дрібкою цукру і адигейської солі.
Розкласти на листя наш салат і загорнути. Укласти, прикрасивши за своїм бажанням, на блюдо. Салат з вареної риби "Ракові шийки" готовий. Смачного!!
Коментувати