Салат "Арлетт"

Рецепт цього дуже смачного легкого салату з капусти свіжої і яблука привезла моя подруга з Італії. Але, як не дивно, сам салат французького походження. Звичайно ж, я постаралася і внесла свої зміни. На мій погляд, цей салат з гранатом і капустою вийшов ще смачніше, з насиченим ароматом прованських трав і незабутнім горіховим соусом! Загадкою залишилася лише назва цієї прекрасної страви. Подруга сказала, що начебто це було якесь жіноче ім'я. І тут теж зіграла моя фантазія!

Інгредієнти

для салату

  • Огірок маринований - 4 шт
  • Яблуко (велике) - 1 шт
  • Капуста білокачанна - 200 г
  • Ізюм - 50 г
  • Гранат (зерна) - 4 ст. л.
  • Сіль

для соусу

  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Гірчиця (готова) - 1/2 ч. л.
  • Горіхи волоські - 30 г
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Приправа (Суміш прованських трав) - 2/3 ч. л.
  • Перець чорний мелений 

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Ізюм промити і залити теплою водою для розм'якшення. Волоські горіхи натерти на дрібній тертці.
Приготуємо соус: змішати в глибокій чашці олію, мед, чорний мелений перець, соєвий соус, сік лимона, гірчицю готову і подрібнені волоські горіхи. Добре перемішати. Щіпку горіхів залиште для посипання салату. Моя порада: часник можна не додавати в соус ... якщо раптом у вас чекає дуже важлива зустріч.
Свіжу капусту порізати кубиками. Мариновані огірочки і яблуко, очищене від насіння і шкірки, теж нарізати кубиками. Додати віджатий ізюм.
Приправити салат горіховим соусом і додати зерна граната.
Додати дрібку солі (або за смаком) і перемішати.
Викласти салат на блюдо, посипати волоськими горіхами і можна подавати до столу! Цей пісний з капусти свіжої і яблука такий смачний, хрусткий, освіжаючий, що не передати словами! А що творить горіховий соус!? Він надає салату надзвичайно насичений, вишуканий смак і аромат! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі