Салат "Біла ніч"

Салат з відвареного мяса і грибів. Знайшла цей рецепт салату з грибами в своєму кулінарному блокноті. Коли і звідки він там з'явився я не пам'ятаю, ймовірно, взяла з просторів інтернету. Все не наважувалася приготувати - бентежила сира морква серед інгредієнтів - в моєму уявленні ніяк вона не поєднувалася з усім іншим. Сумніви були абсолютно марні - салат з моркви, відвареного мяса і грибів "Біла ніч" дуже смачний! Чоловік просить "на біс", гості теж оцінили. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Гриби (мариновані) - 200 г
  • М'ясо (відварене, будь-яке, у мене свинина) - 300 г
  • Картопля (відварена) - 2 шт
  • Морква (сира) - 1 шт
  • Сир твердий - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Майонез
  • Олія (для обсмажування)
За рецептом м'ясо можна брати будь-яке. Цього разу у мене свинина. Робила з куркою - виходить теж смачно. М'ясо відварюємо в підсоленій воді. Для аромату при варінні я додала лавровий лист і кілька горошин чорного і запашного перцю. Цибулю обсмажуємо на олії. Відварну картоплю і моркву натирємо на крупній тертці, сир на дрібній. М'ясо і гриби ріжемо дрібно кубиком. Салат збираємо шарами в наступній послідовності:

- гриби;
- цибуля;
- майонез;
- картопля;
- майонез;
- морква;
- майонез;
- м'ясо;
- майонез;
- сир.

Даємо салату просочитися мінімум 30 хвилин і подаємо до столу. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі