Дуже смачний овочевий салат з болгарським перцем і копченим сиром боккончіні, поєднує в собі одночасно і легкість і ситність. Пригощайтеся!
Інгредієнти
- Перець болгарський (жовтий або червоний) - 3 шт
- Помідор (краще сорт сливка) - 8 шт
- Огірок (свіжий) - 2 шт
- Маслини - 10 шт
- Сир копчений (сорт боккончіні, але можна замінити іншим) - 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Базилік (фіолетовий - реган) - за смаком
- Кріп - за смаком
- Гірчиця (зернова) - 1 ст. л.
- Мед (рідкий) - 1 ч. л.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 4
Овочі добре помити. Нарізати болгарський перець і помідор довільними невеликими шматочками.
Огірок нарізати на четвертинки.
Маслини нарізати кружечками і відправити до овочів.
Сир нарізати на чотири частини.
Відносно сиру: боккончіні в перекладі "маленький укус", оскільки сирні кульки розміром зазвичай з велику виноградину. На смак він як підкопчена моцарелла. Тому можете замінити цей сир на будь-який інший копчений несолоний сир, якщо не знайдете цей.
Нарізати дрібно реган (фіолетовий базилік) і кріп. Додати в салат.
Зробити заправку: зернову гірчицю змішати з медом і
оливковою олією. Посолити, поперчити.
Заправити салат. Перемішати. Дати настоятися 10 хвилин.
Подати до столу!
Коментувати