Ви не любите мідії? Так ви просто не вмієте їх готувати. Це, звичайно, жарт. Але я все ж хочу запропонувати вам легкий за складом і приготуванням салат з листям салату, який змінить ваше ставлення до цих морепродуктів. Салат з грибами дуже смачні, спробуйте приготувати.
Інгредієнти
- Мідії (морожені, чищені) - 200 г
- Помідор - 1 шт
- Гриби (відварені) - 100 г
- Листя салату / Салат (листовий або мікс)
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Соус (чилі солодкий) - 2 ст. л.
- Часник - 1 зуб.
- Цибуля-порей - 1 шт
- Кріп
- Сік лимонний - 2 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Беремо мідії, у мене заморожені, очищені. Даємо їм відтанути, промиваємо від піску. Кладемо мідії в окріп і варимо 3 хвилини.
Далі відкидаємо на друшляк і використовуємо за призначенням.
Цибулю-порей (білу частину) нарізаємо кільцями, помідор сегментами.
Змішуємо відварені мідії, нарізані цибулю і помідор. Додаємо відварені гриби, у мене опеньки, можна брати будь-які.
Робимо заправку для салату. Для цього змішуємо соєвий соус, оливкову олію, соус чилі солодкий, видавлюємо часник і сік лимона. Перемішуємо (збиваємо) виделкою.
Виливаємо заправку в мідії з овочами і грибами, перемішуємо.
На тарілку сервіровки кладемо листя салату (порвані) або салатний мікс.
Викладаємо на салатні листя салат з мідій. Посипаємо дрібно нарізаним кропом. Смачного!
Коментувати