Салат "Будь ласка, добавки!"

Готую цей святковий салат з маринованих огірків і курячої печінки протягом багатьох років майже на кожне свято, і у будні дні частенько. Досить простий і доступний, соковитий і ніжний. Гарний! Завжди йде на "ура" і зникає зі столу одним з перших.

Інгредієнти

салат

  • Печінка куряча - 250 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Петрушка - 1/2 пуч.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

соус

  • Сметана - 3 ст. л.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль
  • Перець чорний
Відварити заздалегідь яйця, курячу печінку та моркву.
Цибулю нарізати дрібними кубиками і замаринувати в лимонному соці на 10-15 хвилин. (Поки ми будемо займатися іншими інгредієнтами)
Огірки нарізати кубиками такого ж розміру, що і цибулю. Моркву натерти на крупній тертці. Курячу печінку нарізати досить дрібно.
Відокремити білки від жовтків. Білки натерти на крупній тертці, жовтки - на дрібній.
Для соусу змішати сметану, майонез, гірчицю та подрібнений часник. Посолити, приправити перцем.
З цибулі і огірків злити рідину, злегка віджати овочі. Петрушку подрібнити. Зібрати салат таким чином: на дно глибокого салатника викласти шар білків, змастити білки соусом.
Шар моркви, подрібнена петрушка, соус...
Шар огірків, шар цибулі, соус...
Останнім шаром укласти курячу печінку. Збираючи салат таким чином, кожен шар варто трохи притискати, утрамбовувати, щоб салат добре тримав форму і швидше просочився. Прикрити салатник кришкою або затягнути харчовою плівкою і поставити його в морозилку на 15-20 хвилин. (Салат не встигне замерзнути!)
А можна зібрати салат за допомогою сервіровки кільця в зворотній послідовності шарів.
-печінка, соус;
-цибуля, огірок, соус;
-зелень, морква, соус;
-белок, жовток.
Через 20 хвилин дістати салатник з морозилки, накрити його тарілкою і перевернути. Посипати наш салат з курячої печінки жовтками. Все готово! Смачного!

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі