Салат "Червоний мак"

Ідея салату належить Ризькому ресторану "Слов'янський". Салат мені сподобався, і щоб кожен раз не бігати в ресторан, я, як його зрозуміла, так і відтворила. І він прижився у нас. Кухня: Латиська

Інгредієнти

  • Грудка куряча (копчене куряче філе) - 1 шт
  • Яйце куряче (відварне) - 4 шт
  • Кукурудза (консервована) - 4 ст. л.
  • Сир твердий (у мене "Голландський", можна будь-який інший) - 100 г
  • Помідор (середнього розміру) - 2 шт
  • Листя салату / Салат - 1 пуч.
  • Мак - 2 ч. л.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сухарики (якщо саморобні, то десь 4-5 шматочків білого хліба) - 1 пач.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Тут майже все, що знадобиться. Нехай колір помідора не лякає - це такий сорт Кумато, вони бурого кольору.
Спочатку залити окропом пару чайних ложок насіння маку. Якщо прямо зараз у вас на городі приспіли коробочки маку, то це ще краще!
Копчена куряча грудка - це чудовий продукт! Одночасно і ніжний, і пряний. Можна, звичайно, взяти не філе, а ногу, наприклад, або відварене філе ... є простір для дослідів.
Нарізаю прямо зі шкірою, вона гостріша, ніж саме м'ясце, але менш корисна. І додає пікантності.
Додати солодку консервовану кукурудзу.
Натерти твердий сир на крупній тертці.
Так само не церемонилися з яйцями.
Змішую сметану, майонез, якщо хочеться зелені, то додати кропу (він тут найбільш доречно), віджимаю в марлі мак і туди ж, солю (у мене була болгарська шарена сіль), перець, перемішати і нехай постоїть трохи.
Заправити цією пекельною сумішшю курку, яйця, сир, кукурудзу. Це основа салату. Тепер один нюанс. Помідор, сухарики та салатні листя додавати безпосередньо перед подачею, тому що через пару годин помідор пустить воду, сухарики розм'якнуть, а салатні листочки перетворяться в зелені ганчірочки. Буде так само смачно, але непрезентабельно...
Салатні листя взяти з розрахунку по 2 листочка на порцію, згорнути трубочкою і нарізати смужками. Добре, якщо помідор буде м'ясистий і не водянистий, але в будь-якому випадку нарізаний можна трохи віджати або дати стекти рідини.
При подачі посипати сухариками з білого хліба. Можна нарізати хліб маленькими кубиками і самим запекти в духовці, можна покупні використовувати.
Або розкришити якісь палички з хліба (не солодкі). У мене були такі і жати сухарики я полінувалася.
Ось що ми маємо в підсумку. У ресторані зверху пристосували квітку з помідора і маку для прикрашення, що і дало цьому салату з кукурудзою і курячим філе таку назву. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі