Салат з авокадо і яловичиною зі сметанною заправкою багатьох не залишить байдужими. Пропоную подати на зеленій тарілці.
Інгредієнти
- Рис (відварений) - 300 г
- Яловичина (відварна м'якоть) - 200 г
- Яйце куряче (варене) - 1 шт
- Огірок (середній) - 1 шт
- Сметана - 4 ст. л.
- Хрін - 2 ч. л.
- Авокадо - 1 шт
- Сіль за смаком
- Кріп - 6 гіл.
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 3
Авокадо розім'яти виделкою в тарілці. Додати відварений рис. Нарізати три гілочки кропу і відправити до рису з авокадо. Посолити на свій смак. Добре перемішати.
Формуємо з маси тарілочку з бортиками. Товщину регулюйте самі. У мене приблизно 0,5 см.
Яловичину ріжемо смужками і викладаємо на нашу зелену тарілку.
Змішуємо сметану з хріном. Дві столові ложки викладаємо на яловичину, розмазуємо. Ріжемо гілочки кропу які залишилися і посипаємо зверху.
Огірок ріжемо невеликими смужками і відправляємо на кріп.
Варене яйце теж ріжемо смужками і викладаємо поверх огірка. Зверху промазати соусом зі сметани з хроном.
Прикрашаємо на свій смак. Я прикрасила шматочками яйця і смужками червоної цибулі. Салат збираємо перед подачею, щоб довго не стояв (2-3 години); авокадо має властивість темніти, і ви ризикуєте подати не на красивої зеленої основі, а на коричневої. Смачного!
Коментувати