Дійсно, дуже різний смак інгредієнтів салату. Але, в підсумку - шалено смачний салат на скорую руку або, як сказав чоловік: "Світовий закусон!". Цей салат з оселедцем і горошком без майонезу буде доречний і в будні, і на свята. Зникає зі столу дуже швидко. Перевірено неодноразово. Спробуйте.
Інгредієнти
- Скумбрія (солона, солоний оселедець) - 1 шт
- Огірок маринований - 3 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Горошок зелений (консервований) - 3 ст. л.
- Оцет (яблучний 6%) - 3 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Розсіл (огірковий) - 2 ст. л.
- Зелень - 1 пуч.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4
Готуємо продукти. Сьогодні я готую салат з солоною скумбрією, так само можна використовувати солоний оселедець (і навіть солону мойву або кільку). Буде смачно!
Для початку наріжемо цибулю чверть кільцями.
Складаємо нарізану цибулю в чашку. Додаємо яблучний оцет і цукор. Добре перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім цибулю відкидаємо на друшляк.
Соломкою нарізаємо мариновані огірочки.
Рибу очищаємо. Філе нарізаємо на тонкі скибочки.
Готуємо заправку: в чашку наливаємо огірковий розсіл і олію.
Збиваємо віночком. Виходить однорідна емульсія.
У глибоку чашку викладаємо нарізану рибу, мариновані огірочки, мариновану цибулю, консервований зелений горошок.
Додаємо приготовлену заправку-емульсію.
Добре перемішуємо. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Виймаємо чашку з салатом з холодильника. Подаємо салат з оселедцем без майонезу, додавши зелень. C відвареною картоплею просто пісня! Смачного!!!
Коментувати