Кілька років тому ми з чоловіком спробували цей м'ясний салат в одному ресторанчику і з тих пір він постійний гість на нашому святковому столі, на виїздах з наметами і просто на вечерю і обід. Готую його дуже часто. Це мій найулюбленіший розкішний святковий салат з м'ясом. Він яскравий, легкий, в ньому багато свіжих овочів і ситний за рахунок м'яса. Мені він замінює повноцінний обід або вечерю. Це чудова закуска, яка не тече і стає на столі тільки смачніше. Завжди йде однією з перших. Категорія - м'ясні салати до святкового столу.
Інгредієнти для салату з м'ясом
- Помідор (великий) - 1 шт
- Огірок (великий) - 1 шт
- Перець болгарський (я брала 1/2 червоного, 1/2 жовтого) - 1 шт
- Цибуля червона (середня) - 0,5 шт
- Цибуля зелена - 1 пуч.
- М'ясо (нежирна свинина, яловичина, індичка, курка) - 300 г
- Соус устричний - 5 ст. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Сіль
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Нарізати тонкими смужками помідор і перець.
Нарізати тонкою соломкою огірок і тонкими півкільцями цибулю.
Мені в устричному соусі солі не вистачає. Я перемішую все овочі, присолюю 2-3 пучками солі і додаю 3 столові ложки устричного соусу. Починаю займатися м'ясом.
Тонкою соломкою нарізаємо м'ясо. Ось він герой дня-мій улюблений устричний соус. На змащену олією, розпечену сковорідку викладаємо м'ясо в один шар і чекаємо, лопатку не використовуємо.
Коли м'ясо побіліє і випарується рідина, перевертаємо м'ясо.
М'ясо смажимо до поджарок, трохи посолимо.
Виливаємо 2 столових ложки устричного соусу. Все швидко перемішуємо десь секунд 30.
Викладаємо м'ясо на салат. Ретельно зливаємо в салат всю рідину зі сковороди. Прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо. Готуйте м'ясні салати до святкового столу. Це дуже смачно, ароматно і соковито. Смачного!
Коментувати