Простий, але смачний і ситний салат з грибів і курячого філе. Хороший на святковий стіл на різдво і в будні. Можна подати в загальному салатнику, порційно або в тарталетках - останній варіант моєї сім'ї подобається найбільше.
Інгредієнти
салат
- Філе куряче (можна замінити кальмарами) - 300 г
- Гриби (свіжих або заморожених) - 500 г
- Сир твердий - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 200 шт
- Майонез (можна з додаванням сметани)
додатково
- Олія соняшникова - 3 ст. л.
- Тарталетка (для подачі - не обов'язково)
Гриби нарізати пластинками, випарити рідину і обсмажити з додаванням 2 столових ложок рослинного масла. Посолити, поперчити. Я додала замість солі 2 ст. л. соєвого і 1 ст. л. бальзамічного соусів. Готові гриби шумівкою викласти в салатник, масло залишити в сковороді.
Цибулю нарізати чверть-кільцями.
У сковороду, де смажилися гриби, додати 1 ст. л. соняшникової олії і обсмажити цибулю до золотистого стану, трохи підсолити.
Сир натерти на крупній тертці.
Куряче філе приготувати будь-яким зручним способом (я запекла стегна і відокремила м'ясо від кісток і шкіри), нарізати невеликим кубиком. Замість курячого м'яса можна використовувати кальмари - виходить теж чудово смачно.
З'єднати все в салатник або будь-яку зручну ємність.
Перемішати. Заправити майонезом (можна використовувати сметану + майонез), змішати ще раз. Солити, скоріше за все, не буде потрібно.
Оформити за своїм смаком і бажанням. У мене рецепт салату з курячого філе і грибів в житніх тарталетках. Пригощайтеся, смачного!
Коментувати