Хочу пригостити вас смачним салатом з сиром і вареними шампіньйонами, з яким я познайомилася років 15 назад, в кафе, у привітних господарів одного закладу. Рецепт був даний за моим смаком. Даю кількість інгредієнтів, за якими готую я.
Інгредієнти
- Гриби (250г (шампіньйони)) - за смаком
- Сир твердий (100г) - за смаком
- Курка (стегенце, 250г) - за смаком
- Горіхи волоські (30г) - за смаком
- Часник (1 зуб.) - за смаком
- Майонез (100г) - за смаком
- Оливкова олія (можна замінити рослинним (без запаху)) - 1 ч. л.
- Лист лавровий (1-2 шт) - за смаком
- Перець чорний (горошок) - за смаком
- Цибуля ріпчаста (маленька цибулинка) - 1 шт
- Сіль за смаком
Для цього салату бажано брати м'яке м'ясо, але при бажанні можна замінити на філе. Я використовую стегенце.
Закип'ятити воду, посолити за смаком, додати лаврик, перець горошок, цибулину. Потім стегенце і варити до готовності. Даємо йому охолонути. Якщо потрібно смачне м'ясо, його кладуть в окріп. А якщо потрібен насичений бульйон, м'ясо заливають холодною водою!
Тим часом подрібнюємо горіхи не дуже дрібно. Я люблю, коли є шматочки. Ви можете подрібнити і в крихту. Кому як подобається.
Роблю це з допомогою качалки, поклавши горіхи в целофановий пакет.
Остиглие стегенце розбираємо на волокна і ділимо навпіл. В одну мисочку додаємо оливкову олію і подрібнений часник. Гарненько перемішуємо.
Натираємо сир на крупній тертці.
Шампіньйони відварюємо протягом 5-10хв., Охолоджуємо і дрібно нарізаємо.
...
Починаємо збирати наш салат з вареними шампіньйонами та куркою. На дно салатниці викладаємо м'ясо, заправлене маслом і часником. Наносимо невелику сіточку майонезу.
Додаємо 1/2 частина грибів.
Потім м'ясо без масла і часнику.
Наносимо трохи більше, ніж в перший раз, сіточку майонезу.
Додаємо другу частину грибів.
Посипаємо горіхами.
Наносимо майонез, що залишився.
І останнім шаром йде сир. Даємо нашему салату з курки настоятися години 2 і запрошуємо всіх за стіл! Смачного!
Коментувати