Салат "Хонсю"

Рецепту сто років! Побачила вперше по телевізору. В інтернеті є варіант цього теплого салату, але цей мені подобається більше, оскільки виходить нежирний. Рецепт салату на всі випадки життя із серії - теплі салати!

Інгредієнти

  • М'ясо (курка або свинина) - 300 г
  • Картопля (2 великих, або 3 середніх) - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Перець чорний - 1/2 ч. л.
  • Кунжут (підсмажений) - 3 ст. л.
  • Оцет - 1/2 ч. л.
  • Соєвий соус (за смаком)
  • Олія

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

М'ясо (у мене курка, але можна і свинину) ріжемо соломкою.
Цибулю нашаткувати тонкими півкільцями.
У сковороді з високими бортиками обсмажити окремо м'ясо і цибулю. Цибуля повинна бути трохи жовтою, а м'ясо з золотистою скоринкою.
Картоплю і моркву нашаткувати на "корейської" тертці. Намагайтеся, щоб соломка виходила довга. Картоплю промити під холодною водою, щоб пішов зайвий крохмаль. У каструлі закип'ятити 2л води. У киплячу воду опустити промиту картоплю і моркву. Довести до кипіння, і варити 1 хв. Відкинути овочі на друшляк і ще раз промити холодною водою.
На сухій сковороді обсмажити кунжут. Мені подобається, щоб він був добре просмажений, але ви можете зробити на свій смак.
Тепер з'єднуємо інгредієнти. У сковороду з цибулею складаємо овочі, м'ясо і кунжут. Додаємо чорний перець і подрібнений часник (рубаний ножем, або через прес). У піалу налити невелику кількість олії і оцет. Добре змішати і вилити в салат. Дуже добре перемішати. Я вказала 1/2 ч. л. оцту, оскільки не знаю скільки точно потрібно -завжди роблю приблизно. Спробуйте, якщо відчуваєте що кислинки замало, додайте ще трохи. Наш теплий салат готовий. У нашій родині соєвий соус не додають в загальну вазу, ми його ставимо на стіл і кожен наливає собі в тарілку. Салат не солю, в соусі солі достатньо. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі