Салат "Гранатовий браслет"

Cалат з курки "Гранатовий браслет" - дуже трудомістке блюдо, але результат того вартий. Кожен, хто його приготує, оцінить салат не тільки за зовнішні якості і оформлення, а і за дивовижний смак. У всі часи салат з курячого філе і гранату шарами "Гранатовий браслет" вважався одним з головних на святковому столі, на день народження. Готувати ці салати на день народження можна з яловичини, курки або індички. Поєднання буряка, овочів, м'яса і граната - дивовижне! В результаті - смачний і корисний салат з гранатом і курки в незвичайному оформленні. Для презентації обов'язково використовується стакан або інша кругла форма (в кінці формування салату форму потрібно прибрати). Спробуйте приготувати грецький салат, він смачний.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 2 шт
  • Картопля - 2-3 шт
  • Буряк - 3 шт
  • Морква - 3 шт
  • Гранат - 1 шт
  • Яйця - 3 шт
  • Майонез - за смаком
  • Зелень - за смаком

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 5 ч.

Салат "Гранатовий браслет" можна готувати з яловичини, а можна з курки або індички. Обидва варіанти дуже хороші. Я вирішила приготувати з курячого філе, щоб салат був більш ніжним. Заздалегідь потрібно відварити яйця і овочі. Поки вони будуть варитися, можна очистити і підготувати гранат.
Філе нарізаємо дрібними кубиками або соломкою (як більше любите), заправляємо і відправляємо смажитися до готовності. Якщо використовуєте яловичину, то її потрібно тільки відварити до готовності.
Якщо не любите кислоту, то візьміть турецький гранат - у нього рожеві зерна і він дуже солодкий. З курячим філе - ідеальне поєднання.
Обсмажене м'ясо має добре охолонути і тільки після цього починаємо формувати наш салат.
Беремо блюдо і в середину ставимо стакан (в кінці ми його приберемо і вийде красиве колечко). Першим шаром викладаємо терту картоплю і промазуємо майонезом.
Частину буряків змішуємо з майонезом і викладаємо на картоплю.
Наступний шар - терта відварна морква.
Далі - нарізана готова курка і знову шар майонезу.
Наступний шар - терті яйця і майонез.
Останній шар - натертий відварений буряк і майонез.
Оформляємо зернами граната і витягуємо стакан.
Прикрашаємо зеленню і даємо салату настоятися. Cалат з куркою і гранатом шарами готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі