Салат "Гурман" з куркою і сиром

Цей салат з сиру, курячого філе і яблука справжнє свято смаку. Насичений смак курячого м'яса, просоченого спеціями та травами, злегка відтіняється яблучними нотками, пом'якшується медової заправкою, і закінчується пікантністю сира з цвіллю. Якось так. Приготуємо? Салат "Соняшник" теж смачний, спробуйте.

Інгредієнти

для курячої грудки

  • Грудка куряча (філе) - 4 шт
  • Спеції - 1 упак.

для салату

  • Грудка куряча - 1 шт
  • Яблуко (не кислих сортів) - 1 шт
  • Листя салату (рукола, мангольд, шпинат і т.д.) - 150 г
  • Лимон - 1 дол.
  • Насіння гарбузове - 1 ст. л.
  • Сир твердий (з цвіллю) - 120 г
  • Перець чорний (свіжозмелений)

Для заправки

  • Мед - 0.5 ч.л.
  • Гірчиця - 0.5 ч. л.
  • Оцет (яблучний або лимонний сік) - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Філе курячих грудок злегка відбити, занадто тонко відбивати не потрібно.
Для приготування грудки будемо використовувати спеції. Розгорнути лист для смаження і покласти на одну половинку 1 філе.
Накрити другою половинкою листа. Притиснути рукою і викласти конверти на суху! сковороду. Готувати 5-7 хвилин, з кожного боку.
Дати трохи охолонути. Одне філе порізати великими кубиками.
На сухій сковороді обсмажити насіння гарбуза до золотистого кольору.
Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити соком лимона.
Приготувати заправку: для цього змішати мед, гірчицю, яблучний оцет (або сік лимона), оливкову олію, сіль та перець.
У салатник викласти листя салату, трохи полити заправкою, викласти кубики курячої грудки.
Сир з блакитною цвіллю порізати кубиками.
Викласти кубики сиру, яблучні дольки, гарбузове насіння, полити заправкою. Салат з курячою грудкою і яблуком з медом готовий.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі