Цей салат з сиру, курячого філе і яблука справжнє свято смаку. Насичений смак курячого м'яса, просоченого спеціями та травами, злегка відтіняється яблучними нотками, пом'якшується медової заправкою, і закінчується пікантністю сира з цвіллю. Якось так. Приготуємо? Салат "Соняшник" теж смачний, спробуйте.
Інгредієнти
для курячої грудки
- Грудка куряча (філе) - 4 шт
- Спеції - 1 упак.
для салату
- Грудка куряча - 1 шт
- Яблуко (не кислих сортів) - 1 шт
- Листя салату (рукола, мангольд, шпинат і т.д.) - 150 г
- Лимон - 1 дол.
- Насіння гарбузове - 1 ст. л.
- Сир твердий (з цвіллю) - 120 г
- Перець чорний (свіжозмелений)
Для заправки
- Мед - 0.5 ч.л.
- Гірчиця - 0.5 ч. л.
- Оцет (яблучний або лимонний сік) - 1 ч. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сіль
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Філе курячих грудок злегка відбити, занадто тонко відбивати не потрібно.
Для приготування грудки будемо використовувати спеції. Розгорнути лист для смаження і покласти на одну половинку 1 філе.
Накрити другою половинкою листа. Притиснути рукою і викласти конверти на суху! сковороду. Готувати 5-7 хвилин, з кожного боку.
Дати трохи охолонути. Одне філе порізати великими кубиками.
На сухій сковороді обсмажити насіння гарбуза до золотистого кольору.
Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити соком лимона.
Приготувати заправку: для цього змішати мед, гірчицю, яблучний оцет (або сік лимона), оливкову олію, сіль та перець.
У салатник викласти листя салату, трохи полити заправкою, викласти кубики курячої грудки.
Сир з блакитною цвіллю порізати кубиками.
Викласти кубики сиру, яблучні дольки, гарбузове насіння, полити заправкою. Салат з курячою грудкою і яблуком з медом готовий.
Смачного!
Коментувати