Салат із сирого гарбуза з яблуком

Це дуже легкий і швидкий салат із сирого гарбуза. Іноді роблю вранці, на швидку руку. На подив багатьох, в тому числі і мене (раніше) - їсти сирий гарбуз можна і навіть дуже приємно. Головне - правильне поєднання. З яблуком, по-моєму, гарбуз дуже добре поєднується, воно надає салату свіжий і кисло-солодкий смак. Ці пісні салати можна вживати на сніданок або як десерт і використовувати різні заправки - або без заправок зовсім (як я часто і роблю). Гарбуз і яблуко можна нарізати (як я описую) або натирати.

Інгредієнти

  • Гарбуз (я беру мускатний гарбуз, тому, що його легко купити, але можна брати будь-який.) - 100 г
  • Яблуко - 1/2 шт
  • Сік лимонний (за бажанням) - 1 ст. л.
  • Мед (за бажанням) - 1 ч. л.

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 1

Беремо гарбуз і відрізаємо від нього відповідний шматок.
Цілого гуртка мускатного гарбуза багато, тому я беру половинку.
Розрізаємо гарбуз на брусочки типу соломки товщиною близько 1 см.
І нарізаємо квадратиками 1 см на 1 см на 1 - 2 мм (щоб легше жувати було).
Яблуко чистимо і нарізаємо дрібними тонкими шматочками (щоб відповідали шматочкам гарбуза).
Змішуємо гарбуз з яблуком. За бажанням робимо заправку, змішавши лимонний сік з медом і поливаємо салат. Можна додавати корицю, або інші спеції за смаком.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі