Салат "Кришталеве серце"

На новорічний стіл завжди хочеться подати щось дуже смачне і гарне, як варіант пропоную цей салат з оливками. Пригощайтеся.

Інгредієнти

желе

  • Бульйон (курячий) - 300 мл
  • Гірчиця (зерниста) - 2 ч. л.
  • Желатин - 8 г

салат

  • Серце (яловиче, варене) - 200 г
  • Айва (120 м) - 1 шт
  • Маслюки (мариновані) - 100 г
  • Оливки зелені - 15 шт
  • Сир твердий - 2 ст. л.
  • Хрін (столовий) - 1 ч. л.
  • Майонез (з перепелиним яйцем) - за смаком
  • Кріп (прикраса) - за смаком
  • Цибуля зелена (прикраса) - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Приготувати желе. Желатин розвести згідно інструкції в курячому бульйоні. Додати гірчицю, залити в рівне неглибоке блюдо, дати застигнути.
Заздалегідь відварити серце з лавровим листом, перцем і сіллю. Охолодити. Обрізати хрящі, нарізати дрібними кубиками. Айву вимити, нарізати тим же дрібним кубиком. Викласти в салатник.
Додати хрін, перемішати.
Оливки - 12 шт. - нарізати. Гриби нарізати, все додати в салатник.
Сир натерти, додати майонез, перемішати. Не солити!
Салат викласти на блюдо сервіровки в форми сердець.
Тієї ж формою вирізати желе.
Акуратно перенести на салат.
Прибрати сервіровочні форми. Прикрасити зеленню кропу, оливками. До подачі тримати в холодильнику. Смачних і красивих вам святкових застіль. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі