На новорічний стіл завжди хочеться подати щось дуже смачне і гарне, як варіант пропоную цей салат з оливками. Пригощайтеся.
Інгредієнти
желе
- Бульйон (курячий) - 300 мл
- Гірчиця (зерниста) - 2 ч. л.
- Желатин - 8 г
салат
- Серце (яловиче, варене) - 200 г
- Айва (120 м) - 1 шт
- Маслюки (мариновані) - 100 г
- Оливки зелені - 15 шт
- Сир твердий - 2 ст. л.
- Хрін (столовий) - 1 ч. л.
- Майонез (з перепелиним яйцем) - за смаком
- Кріп (прикраса) - за смаком
- Цибуля зелена (прикраса) - за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Приготувати желе. Желатин розвести згідно інструкції в курячому бульйоні. Додати гірчицю, залити в рівне неглибоке блюдо, дати застигнути.
Заздалегідь відварити серце з лавровим листом, перцем і сіллю. Охолодити. Обрізати хрящі, нарізати дрібними кубиками. Айву вимити, нарізати тим же дрібним кубиком. Викласти в салатник.
Додати хрін, перемішати.
Оливки - 12 шт. - нарізати. Гриби нарізати, все додати в салатник.
Сир натерти, додати майонез, перемішати. Не солити!
Салат викласти на блюдо сервіровки в форми сердець.
Тієї ж формою вирізати желе.
Акуратно перенести на салат.
Прибрати сервіровочні форми. Прикрасити зеленню кропу, оливками. До подачі тримати в холодильнику. Смачних і красивих вам святкових застіль. Смачного!
Коментувати