Цей простий рецепт салату прийшов в голову, коли обмірковувала, що приготувати "з того, що було". Цей салат з пекінки і кукурудзи виявився за смаком домашнім, а потім і гостям на сімейному святі. Звичайно ж, хочу поділитися ним і з вами)
Інгредієнти
- Кукурудза - 1 бан.
- Огірок (беру довгоплідні (або шт 5-6 короткоплідніх)) - 3 шт
- Помідор (середнього розміру) - 2 шт
- Сир ковбасний - 200 г
- Зелень (кріп, за бажанням петрушка)
- Пекінка (невеликого розміру)
- Сіль
- Майонез - 3 ст. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Цибуля зелена
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 6
Починаю приготування з вивільнення кукурудзи з банки.
Крошу свіжі огірочки, ділячи їх на чотири частини, і додаю до кукурудзи.
Потім туди відправляються порізані НЕвеликими кубиками помідори.
Тепер родзинка цього салату. Я вибрала ковбасний сир, оскільки його любить моя дитина. Вибирайте будь ласка саме сир а не сирний продукт, яких зараз в наших магазинах більшість.
Потім додамо зелень. Її звичайно ж можна покласти за своїми уподобанням. У мене це зелена свіженька цибуля, кріп і петрушка.
Тепер додамо свіжої, соковитої пекінської капусти. Я ріжу її великими смужками, але не погано буде навіть її пощипати на безформні шматочки, в будь-якому випадку це прикраса салату.
Тепер ллю в мій салатик ложку соняшникової або оливкової олії (за бажанням, смаку і настрою). Додаю майонез. Посипаю все адигейської сіллю зі спеціями, мені дуже подобається, але така сіль є не у всіх, і її успішно можна замінити звичайною. Тепер перемішуємо всі інгредієнти і у нас виходить смачний, ситний і сонячний весняний салат з кукурудзою і пекінською капустою, який доповнить будь-яку страву або стане самостійним перекусом для цінителів легкості і енергії. Смачного!
Коментувати