Салат "Лисяча шубка"

Пропоную варіант приготування оселедця під шубою. Набір інгредієнтів залишається той же, але зверху викладемо терту моркву, в результаті зовні салат з буряка і оселедця буде нагадувати лисячу шубку. Салат «Лисяча шубка» має яскравий святковий зовнішній вигляд і легендарний смак. А що ще треба для святкового салату? Готується лисяча шубка дуже легко і швидко, овочі я зазвичай відварюю заздалегідь. Перед застіллям мені залишається тільки натерти все овочі на тертці і подрібнити оселедець. Деякі також кладуть в цей салат мариновані гриби. Такий варіант теж смачний, але все ж мені більше подобається класичний набір інгредієнтів. Мій варіант салату з буряка і оселедця "Лисяча шубка" обов'язково сподобається тим, хто любить оселедець під шубою, але втомився від класичної подачі.

Інгредієнти

  • Оселедець солоний - 1 шт
  • Картопля - 4-5 шт
  • Морква - 1-2 шт
  • Буряк - 1 шт
  • Майонез - 120 г
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 3-4

Час приготування: 1 ч. 0 хв.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі відваріть до готовності в підсоленій воді. Оселедець очистіть від шкірки, видаліть всі кістки.
Картоплю очистіть, натріть на дрібній тертці і викладіть на дно глибокої тарілки. Я використовую скляний салатник, так салат виходить більш святковим і апетитним, адже видно кожен шар.
Оселедець поріжте дрібними кубиками і викладіть зверху на картоплю. Зверху змастіть товстим шаром майонезу.
Буряк натріть на дрібній тертці і викладіть на оселедець. Злегка змастіть майонезом.
Моркву натріть також на дрібній тертці. Викладіть останнім шаром. Зверху змащувати не потрібно. Салат з буряка і оселедця "Лисяча шубка" готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі