Любителям морепродуктів пропоную приготувати цей прекрасний салат з буряка з мідіями в олії. Цей смачний, корисний і легкий салат без майонезу всій моїй родині припав до смаку. А якщо вам попадуться консервовані підкопчені мідії в масляній заливці, то сміливо їх використовуйте для приготування заправки замість рослинного масла! І, як то кажуть - все в справу! Пригощайтеся!
Інгредієнти
- Буряк (варений) - 1 шт
- Картопля (варена) - 3 шт
- Цибуля-порей - 1 шт
- Мідії - 200 г
- Бекон - 100 г
- Оцет - 2 ст. л.
- Олія - 4 ст. л.
- Соєвий соус - 30 мл
- Сіль
- Перець чорний
- Зелень - 1 пуч.
Буряк очистити і нарізати тонкими секторами.
Картоплю нарізати кубиками.
Цибулю-порей помити і нарізати тонкими кільцями.
Приготувати заправку. У миску додати оцет, олію, соєвий соус (у мене солодкий соєвий соус), перець. Добре збити. Замість масла я додала масляну заливку від мідій. У миску додати овочі, мідії. Додати заправку, перемішати. При необхідності додатково посолити і поперчити. Зверху прикрасити подрібненою зеленню і подати до столу. Смачного!
Коментувати