Салат маринований "Літні фарби"

Консервація салатів на зиму. Цей рецепт салату підійде навіть тим, хто робить перші кроки в області заготовок! В цьому році купили стільки кукурудзи, що не в силах були її з'їсти і вона вже почала підсихати на балконі. Вирішила зробити такий ось сонячний салат на зиму, щоб літо завжди було поруч. Дуже цікавий смак виходить!

Інгредієнти

Основа

  • Кукурудза (початки) - 10 шт
  • Помідор - 10 шт
  • Цибуля ріпчаста (великі цибулини) - 2 шт
  • Перець солодкий - 4 шт
  • Вода

Маринад

  • Вода - 1 л
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Оцет (столовий 9%) - 100 мл
З качанів кукурудзи зчищають зерна (я їх зрізала ножем). Відварюємо в невеликій кількості води (щоб вода покривала зерна). Час варіння залежить від "старовини" кукурудзи - у мене була вже напівзасохла (забули на балконі), тому я варила її години три. Потрібно, щоб кукурудза була хрустка, але не переварена!
Зварену кукурудзу відкидаємо на друшляк (відвар зберігаємо) і даємо їй повністю стекти і заодно охолонути. Я варила ввечері і до ранку вона вже була готова до подальших дій.
Готуємо маринад. У кукурудзяний відвар додаємо води, до потрібної кількості. Оскільки я робила в перший раз, то зробила маринаду 2,5 літра. Взагалі на п'ять 800-грамових банок у мене пішло трохи більше літра маринаду.
Поки закипає маринад, миємо й готуємо овочі. Це кількість овочів, які я використовувала. Кукурудзяних зерен у мене вийшло приблизно половина 6-ти літрової каструлі.
Перець, помідори та цибулю дрібно ріжемо, приблизно розміром з кукурудзяні зерна (щоб салат вийшов однорідним).
Змішуємо всі овочі.
Розкладаємо по стерилізованих банках (утрамбовуючи), заливаємо маринадом, закриваємо кришками. Стерилізація банок: добре вимиті, мокрі банки і кришки ставимо в ХОЛОДНУ духовку. Разом з банками, нагріваємо її до 100 градусів. Банки можна виймати, коли на них висохнуть всі краплі води, але я тримаю ще хвилин 10-15 після висихання. ОБЕРЕЖНО! банки гарячі!
Пастеризуємо в духовці при 100 градусах, 20-30 хвилин. Цього разу я розкладала в холодні банки і заливала злегка остигнув розсолом, тому ставила в холодну духовку і пастеризовала півгодини (10 хвилин на розігрів духовки до 100). Можна заливати гарячий маринад (тільки закінчив кипіти), але в гарячі банки і тоді ставити в духовку, розігріту до 100 градусів на 20 хвилин.
Виймаємо з духовки, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження (приблизно на добу). Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі