За запитом інтернет видає кілька рецептів салату з такою назвою, але жоден з них за складом інгредієнтів не збігся з моїм варіантом. Мабуть, це така популярна назва :) Ну, що ж, зверніть увагу і на мій розкішний святковий салат з відвареного мяса. Поєднання вареного м'яса зі свіжою капустою мені здалося незвичайним.
Інгредієнти
- М'ясо (відварне (свинина, яловичина, курка)) - 200 г
- Капуста білокачанна - 300 г
- Перець солодкий червоний - 1 шт
- Огірок - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Зелень
- Олія - 3 ст. л.
- Сік лимонний - 2 ч. л.
- Сіль
- Перець чорний
Капусту тонко нашаткувати, злегка пом'яти з невеликою кількістю солі, але щоб вона залишилася злегка хрусткою. Злегка.
Додати м'ясо, нарізане брусочками. У мене була курка, її нарізати брусочками досить проблематично, тому я просто розібрала її на волокна, але шматочки повинні бути товстенькими.
Болгарський перець очистити від насіння і нарізати широкої локшиною, відправити в миску до салату.
Огірок нарізати товстою соломкою і додати в миску.
За смаком додати зелені. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і туди ж (я замінила на зелений, але заміна виявилася не дуже вдалою. Думаю, що з ріпчастою цибулею салат заграв би зовсім іншими барвами). Перемішати салат.
Змішати олію і лимонний сік. Салат з відвареного мяса посолити, поперчити, додати ложечку цукрового піску і полити заправкою. Знову перемішати. Дати трохи настоятися в холодильнику. Потім викласти в салатник, прикрасити листочками петрушки або кінзи і подати на стіл.
Смачного!
Коментувати