Коли вперше в серпні побачила в журналі цей новий рецепт салату, я дуже сумнівалася, готувати чи ні, але цікавість узяла верх. І з першої ложки відразу подумалося, що цей салат з куркою буде чудовий саме до святкового столу в Новорічну ніч. Ситний за рахунок м'яса, свіжий за рахунок овочів, зовсім не важкий, немає ні майонезу, ні картоплі, і вишуканий, за рахунок груші. Здавалося б склад ще той. Але салат настільки сподобався, що міцно прописався на нашому святковому столі. Божественні салати на день народження. Рекомендую хоч раз приготувати, а потім сказати ваш або не ваш.
Інгредієнти
для салату
- Яловичина (відварна) - 300 г
- Грудка куряча (відварна) - 200 г
- Огірок - 150 г
- Цибуля зелена - 20 г
- Перець болгарський - 1 шт
- Груша - 1 шт
- Горіхи кедрові (або кунжут) - 2 ч. л.
для заправки
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ч. л.
- Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
- Часник - 2 зуб.
- Перець чорний (свіжозмелений)
- Цукор (факультативно)
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 4
Подрібнити зелену цибулю.
Болгарський перець порізати кубиками, огірок тонкою соломкою.
Яловичину тонкими скибочками.
Куряче філе аналогічно яловичині.
Грушу почистити, порізати кубиками.
Змішати всі компоненти салату в мисці.
Для заправки змішати подрібнений часник, гірчицю, соєвий соус, цукор (ось мені він здався зайвим в цей раз) і влити олію.
Змішати, заправити салат за годину до подачі, щоб всі компоненти промаринувалися. Тримати до подачі в холодильнику.
Перед подачею посипати кедровими горішками або кунжутом. І можна подавати. Можна порційно викласти за допомогою кулінарного кільця.
А можна і в салатник. Смачного!
Коментувати