Салат ''Новорічна хлопавка''

Пропоную вам рецепт простого в приготуванні салату з буряка і тунця слоями і спосіб його святкового оформлення.

Інгредієнти

  • Рис - 5 ст. л.
  • Яйце куряче (варені) - 3 шт
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
  • Морква (варена, середнього розміру) - 3 шт
  • Тунець (консервований) - 1 бан.
  • Майонез - 200 г
  • Буряк (варений, для прикраси) - 1 шт
  • Цибуля зелена (для прикраси) - 1 пуч.
  • Гранат (для прикраси)
  • Кукурудза (для прикраси)
  • Сіль за смаком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Спочатку відварюємо рис. Доводимо до кипіння 250 мл води (її потрібно підсолити), засипаємо промитий рис і варимо під кришкою на маленькому вогні до того моменту, поки на поверхні рису не залишиться води. Вимикаємо вогонь і даємо рису охолонути. Рис виходить смачним, розсипчастим і добре підходить для салату.
Салат я викладала шарами, кожен шар потрібно змастити невеликою кількістю майонезу. Можна просто перемішати інгредієнти і заправити майонезом. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки натерти на дрібній тертці і поки відставити убік, накривши харчовою плівкою, вони знадобляться для прикраси. Білки, 2 моркви, ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Викласти на сервірувальний посуд рис, надавши обриси хлопавки.
Консерви розділити на невеликі шматочки і викласти на рис.
Далі викладемо шар моркви.
Потім кладемо цибулю. Я використовувала фіолетову цибулину. Якщо використовуєте звичайну цибулю, можна залити її окропом на 10 хвилин (нарізану), воду злити і дати охолонути, таким чином з нього вийде гіркота.
Тепер викладаємо білки.
Буряк і моркву яка залишилася натираємо на дрібній тертці, зелену цибулю дрібно нарізаємо. Умовно ділимо салат на смужки і викладаємо жовтки, цибулю, моркву, буряк. Прикрашаємо зернами кукурудзи та граната. З пера зеленої цибулі можна зробити ''мотузку'' хлопушкі. Салат з тунцем слоями з рисом готовий. Перед подачею краще дати йому настоятися в холодильнику пару годин, щоб просочився. Смачного! З наступаючими святами!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі