Точно знаю, що подібний салат з огірків закочують на зиму, в старих блокнотах, напевно, є такий рецепт. Я приготувала такий собі експрес-варіант. Салат виходить свіжим, легким і хрустким. Відмінне доповнення до м'ясних страв, страв з птахом. Цей легкий салат з огірків можна готувати з вечора і взяти з собою на пікнік, а на природі загорнути в лист лаваша і їсти з соковитим шашликом. Взагалі салат універсальний. Заходьте!
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Огірок (250 г) - 1 шт
- Оцет (9%) - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сіль за смаком
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 2
Цибулину нарізаємо тонкими кільцями або четвертинками. Викладаємо в салатник, додаємо оцет, перемішуємо.
Огірок (у мене великий, продавався поштучно в індивідуальній упаковці) натираємо тонкими кружальцями. Я використовувала тертку.
Додаємо до цибулі огірки, оливкову олію. Солимо до смаку. Перемішуємо і ставимо під гніт. Чим довше салат буде під гнітом, тим сильно він промаринуеться природно. Я залишаю на 3-4 години. Огірки залишаються хрусткими, салат з огірків має свіжий смак.
Смачного!
Коментувати