Салат "Оленка"

В інтернеті є схожі салати з баклажанів, але цей все-таки відрізняється відсутністю оцту і соєвого соусу. Цей рецепт салату з перцю мені розповіла моя подруга Ольга. Ось в честь неї і назвала цей рецепт. Його унікальність в тому, що салат можна робити і з перців з баклажанів, тільки з перцю, тільки з баклажанів, можна додати помідор. Ідеально до м'яса, курки, відварного картоплі, та й просто з коржем. Дуже смачний як в теплом, так і холодному вигляді. Пригощайтеся на здоров'я.

Інгредієнти

  • Перець болгарський (бажано товстостінний, червоний) - 5 шт
  • Баклажан (у мене були маленькі, брала більше) - 3 шт
  • Часник (дрібно порізати або пропустити через прес) - 2 зуб.
  • Петрушка - 0.5 пуч.
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Перці вимити, обсушити. Запекти можна як на сухій сковорідці під кришкою, періодично перевертаючи, в духовці на решітці так і в мультиварці, обрати режим випічка / бісквіт і ін. За часом близько 20-30 хвилин, але не на максимальній температурі. Перець повинен стати м'яким і шкірка легко відходити. Як буде готовий, акуратно викласти на тарілку і трохи остудити. Зняти шкірку, очистити від насіння, порізати великими шматочками.
Баклажани теж вимити, обсушити. Для рівномірного пропікання краще вибирати плоди середні і менше. Запекти так само як і перці.
Трохи остудити, відрізати хвостик і зняти шкірку. Порізати довільно.
Змішати перець, баклажани, додати подрібнений часник і порізану петрушку, посолити за смаком і додати рослинного масла. Дати постояти хвилин 5, ще раз перемішати і насолоджуватися чудовим смаком. Смачного.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі