Салат "Овочеве тріо"

Сьогодні пропоную спробувати соковитий і легкий вітамінний салат з капусти! Овочі беремо сирі: моркву, буряк і червонокачанну капусту! Калорійність такої капусти дуже невисока - всього близько 26 ккал на 100 г, але зате у неї дуже багатий вітамінний і мінеральний склад! Бета-каротину в 4 рази більше, ніж в білокачанної - вже тому на неї варто звернути увагу! Сьогодні мій салат для всіх, хто любить "похрумтіти".

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти

  • Капуста червонокачанна - 300 г
  • Морква (сира, 1 шт.) - 100 г
  • Буряк (сирої, 1/2 шт.) - 100 г
  • Оцет (яблучний) - 3 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 0.5 ч. л.
  • Олія (за смаком) - 3 ст. л.
  • Цукор (за смаком) - 1 пучок
Миємо та чистимо овочі. Червонокачанну капусту шаткуємо, солимо і злегка перетираємо до появи соку.
У капусту додаємо яблучний оцет (у мене домашній), дрібку цукру, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
В цей час на дрібній тертці натерти сиру моркву і сирий буряк. Беремо кожної по 100 г, тут використовувала 1 моркву і половинку буряка.
Додаємо овочі до капусти і перемішуємо. Соку який виділився вистачає для просочення овочів. Через 5 хвилин можна додати олію. Через соковитості його багато не потрібно! Я додаю 2-3 ст. л., ви додавайте на свій смак!
Все добре перемішуємо.
Наш вітамінний салат з капусти готовий! Перекладаємо його в салатник і подаємо. Можна зробити і порційну подачу! Салат вийшов соковитий, легкий, приємний на смак! Це відмінний привід його приготувати! За бажанням можна додати спеції. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі