Пропоную вам рецепт салату з печінки зі старих кулінарних книг. У ньому мінімум інгредієнтів, але салат виходить смачним і ситним! Рецепт, я трохи змінила, додавши замість майонезу сметану. Салат ще і універсальний.
Інгредієнти
- Печінка яловича - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Огірок маринований - 100 г
- Майонез (у мене сметана 20%) - 2 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Перець чорний мелений
- Сіль
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
У яловичої печінки видаляємо плівки, протоки і нарізаємо соломкою.
Обсмажуємо печінку 1-2 хвилини на рослинному маслі (НЕ солимо). Потім додаємо 1 ст. л. сметани і обсмажуємо до готовності (періодично перемішуємо). Готову печінку охолодити.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо в рослинному маслі (1 ст. л.) До прозорості.
Мариновані огірочки нарізаємо соломкою.
Викладаємо в миску: печінку, цибулю і огірки. Додаємо сіль, перець і перемішуємо. Заправляємо салат сметаною і подаємо!
Прикрашаємо салат на свій смак. Я прикрасила корейської морквою і петрушкою. Якщо вам не сподобався салат з печінки, його можна перетворити в печінковий паштет. Перемолоти салат блендером. Перетерти через сито. Додати в печінкову суміш, збите блендером холодне вершкове масло (від 60-80 г, дрібно порізане) і перемішати. І ще раз збити блендером. Салат з говяжої печінки і цибулі готовий! Смачного!
Коментувати