Салат "Пасажирський"

Пропоную вам рецепт салату з печінки зі старих кулінарних книг. У ньому мінімум інгредієнтів, але салат виходить смачним і ситним! Рецепт, я трохи змінила, додавши замість майонезу сметану. Салат ще і універсальний.

Інгредієнти

  • Печінка яловича - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Огірок маринований - 100 г
  • Майонез (у мене сметана 20%) - 2 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

У яловичої печінки видаляємо плівки, протоки і нарізаємо соломкою.
Обсмажуємо печінку 1-2 хвилини на рослинному маслі (НЕ солимо). Потім додаємо 1 ст. л. сметани і обсмажуємо до готовності (періодично перемішуємо). Готову печінку охолодити.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо в рослинному маслі (1 ст. л.) До прозорості.
Мариновані огірочки нарізаємо соломкою.
Викладаємо в миску: печінку, цибулю і огірки. Додаємо сіль, перець і перемішуємо. Заправляємо салат сметаною і подаємо!
Прикрашаємо салат на свій смак. Я прикрасила корейської морквою і петрушкою. Якщо вам не сподобався салат з печінки, його можна перетворити в печінковий паштет. Перемолоти салат блендером. Перетерти через сито. Додати в печінкову суміш, збите блендером холодне вершкове масло (від 60-80 г, дрібно порізане) і перемішати. І ще раз збити блендером. Салат з говяжої печінки і цибулі готовий! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі