Досить легкий не дієтичний салат з жарених печериць і перцю. Дуже сподобається всім любителям болгарського перцю і лечо. Можна приготувати в салатниці або порційно. Прикрасити так як вам сподобається. Цей салат з перцю не соромно поставити і на святковий стіл. Готуйте салати на святковий стіл, вони смачні.
Інгредієнти
- Перець болгарський (нечищені) - 700 г
- Кукурудза - 1 бан.
- Печериці - 400 г
- Цибуля ріпчаста (середні) - 2 шт
- Соняшникова олія (для заправки) - 7 ст. л.
- Масло вершкове (для обсмажування) - 100 г
- Коріандр (свіжозмелений) - 1 ч. л.
- Оцет (бальзамічний) - 4 ст. л.
- Сіль
- Перець чорний
- Петрушка (для прикраси) - 1 пуч.
- Яйце куряче - 2 шт
- Яйце перепелине (для прикраси) - 5 шт
- Сир твердий - 100 г
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 7
Нарізаємо печериці часточками, цибулю дрібними кубиками. На сковороді розтоплюємо 50 гр. вершкового масла і обсмажуємо разом хвилин 15-20.
Перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою.
Розтоплюємо другі 50 гр. масла і обсмажуємо перець до напівготовності (приблизно щоб перець був як в лечо), близько 15 хвилин. Приблизно через 10 хвилин з початку обсмажування засипаємо чайну ложку меленого коріандру, перемішуємо.
Викладаємо обсмажені гриби в салатник, зверху засипаємо кукурудзу.
Натираємо на тертці 2 курячих яйця і зверху розподіляємо перець.
Для заправки змішуємо соняшникову олію і бальзамик. Сіль і перець за смаком.
Заправляємо салат і зверху посипаємо натертим на дрібній тертці сиром.
Прикрашаємо петрушкою і вареними перепелиними яйцями. Салат з жарених печериць і перцю "Перчики з грибами" готовий. Подаємо на стіл. Перед вживанням ретельно перемішуємо. Перед їжею у холодильник не ставимо, тому що в салаті вершкове масло. Якщо все ж салат забирався в холод, перед вживанням залишити на півгодини при кімнатній температурі. Смачного!
Коментувати