Салат "Перший сніг"

Мені набридли салати з крабових паличок. Вирішила взяти від нього найкраще і замінити палички на креветки. Цей салат з кукурудзи і креветками з рисом готувати просто, а виходить ситно, ніжно і святково. Гості сказали, відмінний варіант)) В помічники беремо діточок і всіх, хто заглядає в нетерпінні на кухню! Салат "Соняшник" теж смачний, готуйте його.

Інгредієнти

  • Креветки (очищені заморожені) - 300 г
  • Рис (звичайний стакан) - 250 г
  • Кукурудза (340 г) - 1 бан.
  • Листя салату / Салат - 0,5 пуч.
  • Сир твердий (у мене був натертий заздалегідь) - 100 г
  • Майонез - 4 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 8

Готуємо продукти. В баночці від дитячого харчування - натертий заздалегідь сир) Кількість підбирайте за смаком - сир я б додавала скрізь! Кличемо сильну половину сім'ї (можна і сусіда) відкрити баночку кукурудзи. Нехай теж беруть участь, по-чоловічому! Зливаємо воду. Основа основ - рис. У мене пропарений довгозерний рис. Якщо хочеться чогось м'якого і дуже ніжного, підійдуть рисові пластівці. Залив окропом, накрив кришечкою, 5 хвилин - готово! Тепер пора влаштувати рису душ. Для очищення совісті я промила рис в 3 водах - краса! З іншим рисом мій фанатизм зупиняється тільки на 5-7 зливі... Ось до чого призводить любов робити суші)) Заливаємо холодною водою (вода вище рису на ширину пальця, як мама вчила) і ставимо варитися. Хвилин 15 - пробуємо на смак, щоб був м'який.
Пачку очищених креветок насипаємо в каструлю. Я забула промити їх під холодною водою, як радив інтернет, і залила відразу окропом з чайника. Але результат мені сподобався) Тепер буду робити так завжди! Перший раз в житті креветки вийшли то, що треба - не гумові як зазвичай) Секрет простий: після закипання варимо креветки хвилини 2-3, пробуємо на смак - повинні бути м'якими, не тягучими, але і не мати занадто «сирого» рибного присмаку. Щоб не пропустити заповітні хвилини, ставимо таймер на духовці! Я мало не переварила... Зливаємо воду, охолоджуємо (можна і не чекати, тоді вийде теплий салат - смак теж буде цікавим).
Дегустуючи ідеально зварену креветку, відриваємо половину листя салату, промиваємо під холодною водою, сушимо на серветці. Ріжемо (в даному випадку краще саме різати, а не рвати, як люблять деякі мої домочадці) - поперек і вздовж. Тим часом рис зварився, вода википіла - знімаємо з гарячої плити і даємо охолонути. Якщо за планом теплий салат - пропускаємо цей крок.
Починаємо збирати наш салат! Висипаємо рис,
порізаний салат.
Додамо креветочек.
Далі пішла кукурудза.
Припорошимо все тертим сиром.
Додамо майонезу. В ідеалі, звичайно, домашнього. Сіль, перець, інші елементи - за смаком.
Акуратно перемішуємо. Вуаля! Салат з кукурудзи і креветками з рисом готовий. Пригощаємо помічників, сусіда, себе і всіх бажаючих! Салата виходить досить багато. Відмінна ситна, але легка закуска перед офіційним застіллям! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі