Салат пісний яскравий

Дуже соковитий, ароматний і ситний салат з редьки, квасолі і гарбуза. Крім того, його можна подати на гарнір, а під час Посту він може навіть бути самостійною стравою. А корисних овочів в ньому - перець болгарський, гарбуз, редька, квасоля, цибуля і петрушка, часник - цілий букет! Цей салат з квасолі з часником готується легко і просто. Я постаралася зробити докладний опис. Готуйте пісні салати на радість!

Інгредієнти

  • Редька (близько 200 г) - 1 шт
  • Гарбуз - 200 г
  • Квасоля (стакан 200 мл, квасоля вже відварена) - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Цибуля червона (велика цибулина) - 1/2 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Часник - 5 зуб.
  • Зелень (приблизно 20 г) - 1/2 пуч.
  • Перець солодкий червоний (великий) - 1/2 шт
  • Олія (2 л. для обсмажування овочів, 2 ст. л - оливкової олії для заправки) - 4 ст. л.
  • Оцет (6%) - 1 ст. л.
  • Цукор
  • Сіль
  • Спеції
Підготуємо продукти для салату. Квасолю заздалегідь відварити відповідно до рекомендації виробника. Квасоля дуже хороша в цьому салаті! Крім того після відварювання збільшує на багато вагу салата. Я посолила її в кінці варіння. Всі овочі помити і почистити. Помідори чистити не треба, нехай чистенькі лежать і чекають своєї черги.
Підготовлену редьку нарізати тонкими півкільцями. Гарбуз натерти соломкою.
Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібно порубати.
У розігріту сковороду (беріть великого діаметру, щоб овочі були в один шар при обсмажуванні) влити 1 ст. л олії, злегка обсмажити часник, додати цибулю, обсмажити на сильному вогні до злегка золотистого кольору. Перенести на край сковороди цибулю з часником, розкласти по всьому дну сковороди гарбуз і швидко його підрум'янити, з'єднати з цибулею і часником. Злегка підсолити і викласти на тарілку. Продовжуємо смажити на цій же сковороді. Влити в гарячу сковороду ще одну ст. ложку олії, розсипати квасолю по всьому дну. Обсмажити на сильному вогні 1-2 хвилини, перевернути, облити оцтом, додати дрібку цукру. Червону цибулю, попередньо нарізану півкільцями, викласти на квасолю на одну хвилину, зняти з вогню і перемішати. Цибулю не треба варити або смажити, за одну хвилину вона просто нагріється і краще візьме смак солі, цукру і оцту, як би замаринується, але залишиться хрусткою. Охолодити.
Редьку розкласти тонким шаром по дну плоскої миски або страви. Присолити дрібкою солі по всій поверхні. Сіллю не захоплюйтеся, тому що квасоля і гарбуз з цибулею вже солоні. Поки остигають овочі, редька від солі дасть сік і стане більш м'якою і соковитою. Тепер прийшла черга решти овочів. Розрізати помідори на чотири частини і на скибочки. Нарізати болгарський перець соломкою, а зелень дрібно порубати.
Тепер можна зібрати салат. На редьку рівномірно викладаємо квасолю, на неї цибулю з гарбузом. Трохи присипати спеціями на свій смак, я взяла мелений коріандр і червоний гіркий перець. Тепер викладаємо помідори шаром, на них перець і зелень, ще маленьку щіпку солі. Зверху полити двома ст. л. оливкового масла по всій поверхні. На весь салат у мене пішла неповна ч. л. солі, але квасолю (пам'ятаєте?) солимо за смаком окремо під час відварювання. Залишимо наш пісний салат в холоді на 30 хвилин, щоб всі овочі просочилися смаком і соком. Салат з квасолі з часником фантастично ароматний! Соковитий і легкий!
Тепер салат можна акуратно перемішати і подати до столу!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі