Салат "Пряний апельсин"

Салат спробувала в гостях у подруги. У Марини завжди на столі що-небудь незвичайне і надзвичайно смачне. Цей салат з перцю вразив простотою приготування, свіжістю і вишуканим смаком. Захотілося зробити вдома такий же. Чоловік хоч і м'ясоїд, але був в захваті. А оскільки я переглянула варіанти салатів з апельсином і нічого подібного не знайшла, вирішила викласти цей салат на загальний огляд. Готуйте і пробуйте з задоволенням! Марині величезне спасибі!

Інгредієнти

  • Апельсин (великий, можна солодкий або кисло-солодкий) - 1 шт
  • Перець болгарський (великий, можна по половинці червоного і жовтого, у мене був червоний) - 1 шт
  • Цибуля червона (або фіолетова солодка середнього розміру, у мене був червоний) - 1 шт
  • Олія (краще натуральну олівкову, але у мене соняшникова з додаванням оливкового) - 1 ст. л.
  • Соєвий соус (класичний) - 1/3 ст. л.
  • М'ята (суха трава) - 1 пуч.
  • Базилік (суха трава) - 1 пуч.
  • Суміш перців (я взяла по 4 горошини білого, чорного і рожевого перцю) - 12 шт
  • Суміш спецій (по ідеї треба італійські трави, але у мене не було, тому кинула щіпку прованських і зовсім трохи розмарину) - 1 пуч.
  • Оцет (у мене 70%) - 1/4 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Перець треба почистити і розрізати на 4 частини. Апельсин добре почистити від шкіри, щоб не було білих шкурок. Цибулю замаринувати в холодній кип'яченій воді (приблизно 1/2 склянки) на 15-20 хвилин з додаванням до смаку цукру, солі і краплі оцту.
Перець на цей раз у мене горошком, я потовкла його в ступці. У кого млинок, думаю, досить крутануть 2 рази, не треба з перцем старатися. Трави по щіпці і перець кинула в розетку, додала масло і соєвий соус, розмішала. Поки цибуля маринувалася, спеції теж настоювалися. Влітку спробую зробити зі свіжих трав, напевно, досить буде по 1 гілочці.
Апельсин у мене був солодкий і дуже соковитий, думаю, з кисло-солодким теж буде добре. Апельсин порізала спочатку кільцями, а потім на трикутнички. Перець - соломкою. Цибулю процідила через друшляк і сполоснула холодною кип'яченою водою, щоб не було оцтового запаху. Всі виклала в салатник, полила заправкою.
Розмішала і відразу поклала нам з чоловіком дві порції. Салатик легкий, свіжий, ароматний. Дуже сподобався. Готуйте з задоволенням. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі