Це Грецький салат, такий як готують в окрузі Македонія і Фракія, столицею якого є Солоники. Якщо говорити про простоту приготування, то цей салат без майонезу може конкурувати хіба що з пареної ріпою. Але саме в цій простоті і ховається смакова феeрія. На відміну від шопського салату, де все нарізається крупно, в грецькому салаті з шпинату ми нарізаємо середніми шматочками. Кухня: Грецька
Інгредієнти
- Помідор - 2 шт
- Перець болгарський - 2 шт
- Огірок - 3 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Шпинат - 40 г
- Фета - 100 г
- Орегано - 3 пуч.
- Оливкова олія - 5 ст. л.
- Оливки зелені (в Греції тільки з кісточкою) - 10 шт
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 4
Огірки півколом, половину помідора на вісім частин, перець невеликою соломкою. Цибулю також ріжемо уздовж, але не роз'єднуємо на пелюстки. У тарілку акуратно покладемо шпинат, далі перець, помідор, огірок, і нарешті нашу цибулю. У самій Греції кожен ресторан пропонує свою оригінальну подачу цього салату. Він буде виглядати зовсім по-особливому і не буде схожий на салати з сусідніх ресторанів. І це не дивлячись на те, що склад однаковий. Огірок, перець, помідор, цибуля, ну і звичайно сир фeта, який греки не шкодують і додають дуже щедрими шматками. Салат поливають оливковою олією, посипають орегaно і додають великі зелені оливки. Обов'язково з кісточкою. Грецький салат можна приготувати і до святкового столу. В цьому випадку огірки, помідори і перець можна перемішати, а цибулю, сир фeта, шпинат і масло подавайте окремо. Так овочі і сир краще збережуть свіжість і зовнішній вигляд. Смачного!
Коментувати