Чудовий листковий салат з консервованою горбушею. Може стати яскравою прикрасою меню на день народження дитини або порадує вас своїм "ромашковим настроєм" у вихідний день. Побачила рецепт в кулінарному журналі, тепер із задоволенням ділюся з вами. Пригощайтеся!
Інгредієнти
Салат
- Горбуша (консервована) - 1 бан.
- Яйця курячі - 4 шт
- Сирок плавлений - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Огірок маринований - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Майонез - за смаком
Маринад для цибулі
- Вода (охолоджена кип'ячена) - 150 мл
- Оцет (9%) - 2 ст. л.
- Цукор - 1/2 ч. л.
- Сіль - 1/2 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 7
Для салату потрібно заздалегідь відварити моркву і яйця, остудити. Починаємо приготування. Змішуємо в мисці маринад для цибулі. Цибулю дрібно нарізаємо і кладемо в маринад на 20 хв. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина.
Горбушу консервовану звільняємо від кісток і шкіри, подрібнюємо і викладаємо на тарілку у вигляді ромашки. Змащуємо за смаком майонезом.
Потім викладаємо мариновану цибулю.
Третій шар - огірочки - і знову змащуємо майонезом.
Моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо наступним шаром + трохи майонезу.
Далі плавлений сирок, який додасть салату ніжність, і остання порція майонезу, яка повинна покрити верх і боки салату.
Залишилися яйця розділити на білки і жовтки. Білки натерти на крупній тертці, а жовтки - на дрібній. Білками прикрасити пелюстки ромашки, а жовтками - середину. Салат готовий. Більш виграшно і ефектно салат буде виглядати на кольоровий тарілці (зеленого, блакитного, бірюзовою кольору), але у мене була тільки біла. Смачного!
Коментувати