Салат "Ромашка" на день народження

Чудовий листковий салат з консервованою горбушею. Може стати яскравою прикрасою меню на день народження дитини або порадує вас своїм "ромашковим настроєм" у вихідний день. Побачила рецепт в кулінарному журналі, тепер із задоволенням ділюся з вами. Пригощайтеся!

Інгредієнти

Салат

  • Горбуша (консервована) - 1 бан.
  • Яйця курячі - 4 шт
  • Сирок плавлений - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Огірок маринований - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Майонез - за смаком

Маринад для цибулі

  • Вода (охолоджена кип'ячена) - 150 мл
  • Оцет (9%) - 2 ст. л.
  • Цукор - 1/2 ч. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 7

Для салату потрібно заздалегідь відварити моркву і яйця, остудити. Починаємо приготування. Змішуємо в мисці маринад для цибулі. Цибулю дрібно нарізаємо і кладемо в маринад на 20 хв. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина.
Горбушу консервовану звільняємо від кісток і шкіри, подрібнюємо і викладаємо на тарілку у вигляді ромашки. Змащуємо за смаком майонезом.
Потім викладаємо мариновану цибулю.
Третій шар - огірочки - і знову змащуємо майонезом.
Моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо наступним шаром + трохи майонезу.
Далі плавлений сирок, який додасть салату ніжність, і остання порція майонезу, яка повинна покрити верх і боки салату.
Залишилися яйця розділити на білки і жовтки. Білки натерти на крупній тертці, а жовтки - на дрібній. Білками прикрасити пелюстки ромашки, а жовтками - середину. Салат готовий. Більш виграшно і ефектно салат буде виглядати на кольоровий тарілці (зеленого, блакитного, бірюзовою кольору), але у мене була тільки біла. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі