Салат "Сакартвело"

Рецепт простого і пікантного салату на день народження. Мінімум складових, а в результаті красивий і ситний салат з баклажанів і яйцями на святковому столі, і навряд чи він залишить когось байдужим. Такий рецепт салату ви зустрінете в будь-якому кафе і ресторані Грузії. До речі, в перекладі на українську мову цей простий салат так і звучить - Грузія. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт
  • Яйце куряче (відварене) - 2 шт
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Спеції (по щіпці: сіль, суміш мелених перців, хмелі-сунелі, аджика суха)
  • Кріп - 4 гілочки
  • Огірок маринований - 3 шт
Баклажан очистити і нарізати маленькими кубиками. Обсмажити на рослинній олії (в невеликій кількості) баклажани з додаванням солі (краще сванской, адигейської або базилікової) і сунелі. Готові баклажани викласти на паперові серветки, щоб прибрати зайве масло. Тим часом яйця нарізати маленьким кубиком, кріп нашаткувати. У чашці змішати майонез, суміш перців та часник, пропущений через прес. Перемішати нашу заправку.
Огірки нарізати невеликими кубиками. Баклажани мають повністю охолонути. Додати до них аджики, перемішати.
Викласти салат шарами:
1) баклажани + майонезна заправка
2) огірки
3) яйця + майонезна заправка
4) кріп
Зверху можна викласти ще трохи кубиків баклажан, яєць та зелені. Салат з баклажанів і яйцями "Сакартвело" готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі