Салат "Шапка Діда Мороза"

Оформлення святкового столу не менш важливо, ніж його різноманітність. Пропоную вам відмінний варіант того, як подати нескладний і дуже смачний салат з курячого філе на святковий стіл. На Новий рік краще придумати, напевно, складно! Хочу розповісти, як приготувати салат на Новий рік "Шапка Діда Мороза". Для оформлення використовуємо консервований солодкий перець, але якщо у вас під рукою немає консервації, то перець можна запекти, наприклад. Або використовувати свіжий. Зі свіжого перцю ножиком для чищення овочів зніміть шкірку, тоді перчик буде м'яким. Що стосується складу салату, то тут ви теж можете експериментувати, адже основний акцент тут все ж на оформленні.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 300 г
  • Яйце - 4-5 шт
  • Цибулина - 1 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Солодкий перець - 4-5 шт (маринований або консервований)
  • Сіль і перець - за смаком
  • Майонез - за смаком

Кількість порцій: 6-8

Вимийте куряче філе і відваріть до готовності. Також поставте варити круто яйця. Очистіть цибулю, наріжте тонко і залийте окропом. Нехай постоїть, щоб пішла гіркота. При бажанні можна замаринувати його в оцті, наприклад.
А тим часом можна очистити і натерти на тертці моркву і яблуко. Додайте трохи солі і майонезу. Перемішайте як слід. При бажанні можете додати трохи горіхів.
Готові яйця остудіть і очистіть. 3 яйця натріть на тертці, з'єднайте з цибулею. Заправте майонезом, посоліть і поперчіть за бажанням.
Куряче філе (можна також використовувати стегенце, наприклад) подрібніть і викладіть в мисочку. Солодкий перець наріжте скибочками. Все, що не вдалося рівно нарізати, подрібніть і додайте до курки. Знову сіль, перець, майонез і перемішати.
Тепер можна починати збирати салат. Невелику круглу салатницю застеліть харчовою плівкою. Викладіть на дно моркву з яблуком і розрівняйте.
Наступним шаром курку і потім яйця. Притисніть трохи ложкою, розрівняйте і залиште в холодильнику хвилин на 20.
Через 20 хвилин переверніть салат на тарілку для подачі, зніміть салатницю і плівку.
А тепер найцікавіше - прикраса. Смужками перцю накрийте салат.
Решту яєць розділіть на білок і жовток. Останній розімніть вилкою, додайте трохи майонезу і сформуйте кульку. Готовий бумбон обваляйте в натертому на тертці білку і викладіть зверху на "шапочку". Білок, що залишився розподіліть по краях. Все, апетитний салат на Новий рік готовий!

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі