Салат "Шахрайка"

Навіть не питайте, чому так називається цей салат - сама не знаю! Рецепт салату знайшла в старій вирізки з якогось кулінарного журналу. Приготувала з невеликими змінами... як зазвичай у мене буває! Що вам сказати? Незрівнянно! Цей салат з грибів і кукурудзи вийшов соковитим, ніжним і вишуканим!

Інгредієнти

  • Гриби - 250 г
  • Кукурудза (консервована) - 1/2 бан.
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Яблуко (велике) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Петрушка - 1 гілочка.
  • Гірчиця (готова) - 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений
  • Сік лимонний - 1/2 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Яблуко очистити від шкірки і насіння. Нарізати невеликими кубиками. Цибулю дрібно порізати. З'єднати цибулю і яблуко, додати чорний мелений перець, готову гірчицю, скропити соком лимона і перемішати.
Гриби порізати пластинками, відварити в підсоленій воді. Відкинути на друшляк, щоб стекла рідина. Перекласти гриби в чашу, додати дрібно порізану зелень петрушки, перемішати. Гриби можна взяти будь-які, які у вас є, або які вам подобаються - опеньки, гливи і т. і. Я взяла печериці.
Цей салат можна готувати як в кільці, так і в салатниці, викладаючи інгредієнти шарами. А можна просто перемішати. Смак від цього не зміниться. Я робила в кільці. І так: покласти кільце на блюдо, першим шаром викласти відварені порізані яйця, акуратно утрамбувати і змастити майонезом.
Наступним шаром викласти консервовану кукурудзу, змастити майонезом.
Зверху покласти яблука з цибулею, злегка промазати майонезом.
Останнім шаром викласти гіркою гриби. Якщо ви робите салат шарами в кільці або салатник, то кожен шар намагайтеся притискати до попереднього. Поставити в холодильник на годину для просочення. Якщо ви просто перемішаєте салат і подасте, то просочувати його не треба. Так, і ще - солити шари салату можете на свій розсуд, але я не раджу. І без солі його смак дуже гармонійний, що підкреслює особливість кожного інгредієнта.
Перед подачею обережно зняти формувальне кільце, прикрасити грибний верх салату сіточкою з майонезу і зеленню.
Салат з кукурудзи і грибів з яєць вийшов надзвичайно смачним, соковитим і ароматним!
А тепер, я розповім вам про свої "шахрайські" зміни в рецепті: спочатку в ньому не було яблука і, відповідно, всякого різного до нього - гірчиці, соку лимона і чорного перцю. А так же в гриби не додавалася петрушка. Ось і все... решта все, як на духу, все по-чесності!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі