Салат "Світлофор"

Чудовий легкий і добрий салат з курки і смажених овочів припаде до смаку всім - від дітлахів до бабусь з дідусями. Овочевий салат з печериць, який здатний розбурхати святковий стіл.

Інгредієнти

Салат

  • Печериці (можна лісові) - 250 г
  • Огірок (кількість має бути приблизно однакова с грибами) - 300 г
  • Кабачок (очищений) - 300 г
  • Грудка куряча - 2 шт
  • Помідор (будь-які) - 300 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Петрушка (для прикраси) - 1/2 пуч.
  • Лист лавровий (для відварювання грудки) - 1 шт
  • Перець духмяний (для відварювання грудки) - 3 шт
  • Сіль (для відварювання грудки)

Заправка

  • Олія (для смаження окремо) - 5 ст. л.
  • Лимон (сік) - 1/2 шт
  • Соус (соєвий - вами улюблений) - 5 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Збираємо все в купу і приступаємо.
Відварюємо грудку. У воду за смаком додаємо сіль, перець та лаврушку. Коли грудка готова, охолоджуємо її і нарізаємо довільно. Бульйон НЕ виливаємо, Ну а поки м'ясо готується займемося овочами.
Огірки, я ріжу кружечками, вони невеликі, тому зручно. Кабачки кубиками 1,5 см. Приблизно.
У сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю і роздавлений часник, як тільки часник пожовтів, віддав свій аромат, прибираємо разом з цибулею і в масло висипаємо нарізані огірки. Обсмажуємо близько 3-4 хвилини на середньому вогні.
Викладаємо в тарілку на паперовий рушник (виключити зайве масло). Те ж саме робимо з кабачками але якщо кабачок старий (як у мене) то збільшуємо час смаження до готовності.
Огірки, перекладаємо в остиглий бульйон з під курки і даємо постояти хвилин 15. За цей час огірочки просочаться спеціями бульйону.
Довільно нарізаємо гриби і обсмажуємо до готовності.
Нарізаємо помідори довільно.
Змішуємо сік лимона, соєвий соус, масло.
Викладаємо все в салатницю, заправляємо заправкою і відправляємо в холодильник на годину. Протягом цієї години пару раз перемішуємо.
Овочевий салат з курки готовий. Дістаємо, перемішуємо, розкладаємо по тарілках.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі