Салат "Свіжо, легко, смачно"

Кому ж не подобаються легкі в приготуванні, бюджетні, свіжі і шалено смачні салати?! Я обшукала весь інтернет, але не знайшла саме того поєднання продуктів, який уявляла собі побачити в блюді. Тому, в черговий раз готуючи салат з тунцем і пекінської капусти, вирішила викласти свій варіант рецепта. Це перший салат, який я ризикнула викласти... тому не кидайте в мене тапками, будь ласка.

Інгредієнти

  • Тунець - 2 бан.
  • Капуста пекінська (невелика) - 1 шт
  • Огірок (середні) - 4 шт
  • Кукурудза - 1 бан.
  • Цибуля ріпчаста (невелика або маленька) - 1 шт
  • Майонез
  • Сіль

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 12

Тунець витягти з банок, віджати зайву рідину і розламати на невеликі шматочки. Я не розминаю виделкою, щоб було саме шматочками в салаті.
Пекінську капусту розділити на листи і зрізати низ. Можна не зрізати низ, але саме через це салат стає максимально ніжним і повітряним.
Нарізати листи капусти (не дуже дрібно).
Огірки нарізати кубиками (я видаляю внутрішню частину з насінням).
З кукурудзи злити рідину. Додати кукурудзу до салату.
Цибулю нарізати дуже дрібно. Вона не повинна відчуватися в салаті, повинна бути легким смаковим доповненням.
Отриманий салат з тунцем і кукурудзою з пекінською капустою приправити майонезом, додати сіль за смаком і ретельно перемішати.
Для противников майонезу можна зробити більш корисні заправки. Наприклад: йогурт, гірчиця, лимонний сік, сіль, цукор, часник. Також такий салат можна просто заправити оливковою олією. Готовий салат з тунцем і кукурудзою з пекінською капустою я залишаю в холодильнику хвилин на 30, щоб всі компоненти, як то кажуть, "одружилися". Але це робити не обов'язково, він смачний вже відразу. Ще один плюс цього салату - він дуже добре зберігається в непріправленном вигляді під харчовою плівкою. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі