На сайті багато рецептів печінкових салатів, але такого рецепта салату з грибів і яловичої печінки я не знайшла. Пропоную вам, шановні, рецепт дуже смачного печінкового салату. Готуємо печінково-горіховий салат-торт з грибами...
Інгредієнти
Для печінкового тесту
- Печінка яловича - 200 г
- Молоко - 100 мл
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Олія - 1 ст. л.
- Сіль
- Перець чорний
- Сода - 1/2 ч. л.
Для крему (прошарку)
- Гливи - 160 г
- Майонез - 3 ст. л.
- Сметана - 1 ст. л.
- Горіхи волоські - 1/2 скл.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
Для прикрас
- Печериці (мариновані печериці для прикраси)
- Кріп (для прикраси)
Час приготування: 60 хвилин
У чашу міксера додати нарізану шматочками печінку (200 гр.), Додати 1 ст. ложку борошна, яйце (1 шт.), молоко (100 мл.), олію (1 ст. ложка), соду (1/2 ч. ложки), додати за смаком сіль і чорний мелений перець. Суміш збити до однорідного гомогенного стану.
У вас повинно вийти рідке тісто, приблизно як на млинці, але трохи густіше.
Сковороду змастити тонким шаром олії. Додати на сковороду печінкове тісто. Випікати млинці з двох сторін. При необхідності перед кожною порцією додавання печінкового тіста на сковороду змастити її олією.
Готові печінкові млинці вирівняти по контуру.
Гриби (гливи) (160 гр.) або будь-які інші, порубати в дрібну крихту.
На сковороду додати 1 ст. ложку олії, додати гливи. Ріпчасту цибулю (1 шт.) Нарізати дрібними кубиками, додати в сковороду з грибами.
Тушкувати цибулю і гриби до готовності (15-20 хв.)
Викласти гриби в миску, додати 3 ст. ложки майонезу, додати 1 ст. ложку сметани, при необхідності додати сіль і чорний мелений перець за смаком.
Волоські горіхи (1/2 склянки) промити в 2-3 водах, обсушити паперовим рушником, злегка обсмажити. Порубати горіхи в дрібну крихту.
У сметанно-грибну суміш додати обсмажені волоські горіхи.
На печінковий млинець додати 1 ст. ложку крему, розрівняти. З кожним наступним печінковим млинчиком вчинити аналогічно. Зібрати печінкові млинці в торт.
Бічну і верхню поверхню тортика змастити тонким шаром майонезу, посипати горіховою крихтою, прикрасити нарізаними маринованими печерицями та гілочками кропу. Салат з яловичої печінки і грибів готовий. Смачного!
Коментувати