Дуже цікавий і яскравий салат з м'ясом, редькою і цибулею. Підійде на святковий стіл.
Інгредієнти
- Редька (зелена) - 200 г
- М'ясо (запечене або варене) - 150 г
- Олія (для фритюру і соусу) - 300 мл
- Часник - 1 зуб.
- Лимон (середній) - 0,3 шт
- Жовток яєчний - 1 шт
- Наршараб - 2 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста - 150 г
- Яйце куряче (варені) - 2 шт
- Сіль
- Перець чорний
- Перець червоний пекучий
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Зелень (для подачі)
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Цибулю порізати великими кільцями. Борошно перемішати в пакеті з сіллю (щіпка) і перчиками, викласти в пакет цибулю, потрясти. Перекласти в сито і струсити зайву муку. Нам знадобиться масло з фритюру.
Обсмажити на 200 мл розпеченого масла цибулю. Стежити, щоб масло не пригоріло. Воно нам знадобиться. Цибулю викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Масло зі сковороди процідити. У мене залишилося процеженного 100 мл.
Почистити редьку і нарізати її довгою тонкою соломкою.
Порізати м'ясо соломкою. Додати його з цибулею до редьці, посолити, поперчити і перемішати. Залишити трохи м'яса і цибулі для прикраси салату.
На дно ємності з вузьким горлечком (в неї повинен впритул забиратися блендер) викладаємо жовток. Він повинен залишитися цілим. Далі роздавлений зубчик часнику, лимонний сік, гірчиця, 1/4 чайної ложки солі, наршараб, лимонний сік. Всі заливаємо процідженим маслом після фритюру + до 200 мл олії додати з пляшки. Окускаем блендер, закриваємо їм жовток, включаємо максимальний оборот. Пішла біла емульсія, водимо їм вгору вниз. Отримуємо дуже ароматний соус.
Викладаємо наш салат з редькою. Прикрашаємо кільцями цибулі, м'ясом і порізаними на часточки яйцями. Зверху поливаємо заправкою. Подаємо. Смачного.
Коментувати