Салат "Узбекистан" з редькою

Дуже цікавий і яскравий салат з м'ясом, редькою і цибулею. Підійде на святковий стіл.

Інгредієнти

  • Редька (зелена) - 200 г
  • М'ясо (запечене або варене) - 150 г
  • Олія (для фритюру і соусу) - 300 мл
  • Часник - 1 зуб.
  • Лимон (середній) - 0,3 шт
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Наршараб - 2 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Яйце куряче (варені) - 2 шт
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Перець червоний пекучий
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Зелень (для подачі)

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Цибулю порізати великими кільцями. Борошно перемішати в пакеті з сіллю (щіпка) і перчиками, викласти в пакет цибулю, потрясти. Перекласти в сито і струсити зайву муку. Нам знадобиться масло з фритюру.
Обсмажити на 200 мл розпеченого масла цибулю. Стежити, щоб масло не пригоріло. Воно нам знадобиться. Цибулю викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Масло зі сковороди процідити. У мене залишилося процеженного 100 мл.
Почистити редьку і нарізати її довгою тонкою соломкою.
Порізати м'ясо соломкою. Додати його з цибулею до редьці, посолити, поперчити і перемішати. Залишити трохи м'яса і цибулі для прикраси салату.
На дно ємності з вузьким горлечком (в неї повинен впритул забиратися блендер) викладаємо жовток. Він повинен залишитися цілим. Далі роздавлений зубчик часнику, лимонний сік, гірчиця, 1/4 чайної ложки солі, наршараб, лимонний сік. Всі заливаємо процідженим маслом після фритюру + до 200 мл олії додати з пляшки. Окускаем блендер, закриваємо їм жовток, включаємо максимальний оборот. Пішла біла емульсія, водимо їм вгору вниз. Отримуємо дуже ароматний соус.
Викладаємо наш салат з редькою. Прикрашаємо кільцями цибулі, м'ясом і порізаними на часточки яйцями. Зверху поливаємо заправкою. Подаємо. Смачного.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі