Салат в азіатському стилі

Дуже простий салат з категорії - літні салати, який я недавно побачила в телевізорі. Кухар, який його представляв, назвав його якось по-корейськи, і я не запам'ятала, але дуже здивувалася, що в цьом салаті з перцю немає соєвого соусу. Адже у мене, як і у багатьох, є стереотип, що якщо корейський салат, то обов'язково з соєвим соусом. Але салат все ж виходить гострим, про що кухар і я попереджаємо. Я зробила деякий відступ, а саме, у використанні двох видів перцю - червоного і зеленого, а в оригіналі був тільки зелений.

Інгредієнти

  • Йогурт - 4 ст. л.
  • Перець солодкий червоний - 1/2 шт
  • Перець болгарський (зелений) - 1/2 шт
  • Кінза - 1 пуч.
  • Олія кунжутна - 1 ч. л.
  • Сік лимонний (в оригіналі лайма) - 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий
Кінзу помити і дрібно порубати.
Червоний і зелений перець нарізати тонкими смужками. До речі, будьте обережні з зеленим перцем - він буває дуже гострим взимку. Мені якраз такий варіант і попався.
Все перемішати, додати йогурт, масло, сік лимона або лайма і трохи посипати червоним пекучим перцем. Я для оригінальності ще посипала чорним кунжутом.
Все дуже швидко і просто! Довше було писати, ніж готувати. Цей салат дуже хороший до м'яса, особливо до баранини, так стверджував кухар. А я зрозуміла, що в літню спеку, з шматочком хліба він цілком може замінити обід або полуденок. Готуйте салати літні! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі