Салат "Велика куля"

Свято відрізняється достатком різної смачної їжі і я вже в передчутті. Вирішила зробити салат з крабових паличок і ананасу у вигляді кулі.

Інгредієнти

  • Крабові палички - 200 г
  • Рис - 1/4 скл.
  • Сир твердий - 50 г
  • Сир сулугуні - 50 г
  • Майонез
  • Сіль (якщо необхідно)
  • Перець болгарський (для прикраси) - 1 шт
  • Цибуля зелена (для прикраси) - 1 шт
  • Ананас (консервований) - 1 бан.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

У гранований стакан насипати 1/4 рису для варіння.
У каструлю налити 1.5 склянки води. Як тільки закипить - посолити за смаком і засипати промитий рис. У мене зварився за 15 хвилин. Періодично помішувала рис, щоб не пригорів. Спробувати рис на готовність. Перекласти рис у ємність для охолодження.
Натерти твердий сир на крупній тертці.
Натерти сир Сулугуні на крупній тертці.
Натерти крабові палички на крупній тертці.
Консервовані ананаси порізати кубиками.
Змішати в миску твердий сир, сир сулугуні, крабові палички, ананас, рис і додати майонез. Оскільки сир сулугуні солоний я сіль не додавала. Спробуйте на смак - можливо треба буде посолити.
З болгарського перцю відрізати верхівку для прикраси.
Добре б якщо салат з крабових паличок з ананасом просочився хвилин 30 в холодильнику. Після цього часу зліпити руками кулю і прикрасити болгарським перцем і зробити з зеленої цибулі петельку. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі