Салат "Від кардіолога" з серцем

Приготуйте смачний салат з серця і сиру "Від кардіолога". Ці страви можна віднести к категорії салати на день народження. У ньому ідеально поєднуються смаки серця, сиру і маринованої цибулі.

Інгредієнти

  • Серце (свиняче серце вагою приблизно 400 г) - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сир твердий - 100 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Кукурудза (пол качана) - 1/2 шт
  • Кріп - 2 гілочка.
  • Майонез - 8 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Спершу промийте і замочіть протягом 10 хвилин свиняче серце. Далі його потрібно буде відварювати 1.5-2 години з цибулею, морквою, лавровим листом і невеликою кількістю солі. Перший бульйон слід злити.
Тим часом нарізаємо півкільцями і замарінуемо цибулю. Поки цибуля маринується можна натерти на великій тертці моркву і пасеровать її на повільному вогні. В ідеалі, вона повинна стати м'якою, а не підрум'янитися. 100 грам твердого сиру наріжемо тонкими брусочками і відправимо в ємність обрану для салату. Сюди ж відправляємо моркву, цибулю і видавлюємо зубчик часнику.
Коли серце звариться, потрібно дати йому трохи охолонути. Для цього залиште його в бульйоні. Після нарізаємо серце брусочками. Відправляємо його в ємність для салату до решти інгредієнтів. Також додаємо трохи свіжого подрібненого кропу для смаку. Додаємо до інгредієнтів майонез. Перемішуємо. Для прикраси салату добре використовувати кукурудзу. Можна відразу купити консервовану кукурудзу. А можна відварити молоду кукурудзу і очистити її з качана. Буде потрібно небагато, приблизно 60 грам.
Рецепт цього салату "народився" після невдалого походу в магазин за печінкою для котлет. До великої радості, печінку тоді там не виявлено, зате мені сподобалося свиняче серце. Зізнаюся, це перший мій особистий досвід приготування цього м'ясного субпродукту. Але сказати, що салат вийшов смачним - це нічого не сказати. Цей салат з серця і сиру вийшов мега смачним. Готуйте, пробуйте!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі