І ще один рецепт чудового і смачного салату без м'яса, з архіву старих журналів! Як завжди, я додала пару своїх змін, і вийшов оригінальний новий рецепт салату з фото. Ситний, соковитий і незвичайний рецепт салату на святковий стіл, спробуйте!
Інгредієнти
- Масло вершкове - 40 г
- Баклажан (великий) - 1 шт
- Перець болгарський (червоний, великий) - 1 шт
- Яйце куряче - 4 шт
- Цибуля ріпчаста (червоний) - 2 шт
- Сир твердий - 100 г
- Яблуко - 2 шт
- Фісташки (для прикраси) - 40 г
- Майонез - 4 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Перець чорний (мелений) - 1 щіпка
- Сіль (+ щіпка для маринаду) - 1 ст. л.
- Цукор - 1 щіпка
- Часник - 1 зуб.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Баклажан порізати на невеликі шматочки, всипати столову ложку солі, перемішати і залишити на 20 хвилин. Солодкий перець порізати на шматочки в окремий посуд, додати по щіпці солі, цукру, чорного меленого перцю. Влити соєвий соус і сік лимона, перемішати і залишити маринуватися.
Коли баклажан дасть сік, злити його. Промити холодною водою, віджати. Це робиться для того, щоб вийшла вся гіркота. Обсмажити на сковороді на вершковому маслі до готовності. В кінці додати видавлений часник, перемішати, зняти з вогню. Остудити.
Збираємо салат в глибокій салатниці: перший шар - баклажани.
Зверху відварені яйця, порізані кубиками. Промазати майонезом.
Далі викласти шар червоної цибулі, порізаної дрібними кубиками.
На цибулю розкласти терті на крупній тертці яблука, очищені від насіння і шкірки. Промазати майонезом.
На яблука викласти, віджатий від маринаду болгарський перець.
І останній шар - сир, натертий на крупній тертці. Промазати майонезом.
Шари солити не треба, солі там досить. Але це на мій смак. Посипте салат тертими фісташками і подавайте до столу!
Дуже ситний, смачний і соковитий салат порадує своїм смаком вас і ваших близьких. Готуйте нові рецепти салатів до святкового столу. Смачного!
Коментувати