Салат з брокколі

Овочевий і дієтичний салат з брокколі і курки, з фети і помідорів, з тунцем і цвітної капусти, з сиром фета і олією, з куркою і кукурудзи, з капустою і авокадо, з клюкви і шампіньйонів, з беконом і грибами, з гірчицею і гарбузом, з майонезом, часником і яйцем, з огірком і помідорами, з моркви, з перцем і шинкою, салат Веселка, простой рецепт з яблук та курки.

Ви все знаєте про салат з картоплею? Спробуйте взяти батат і додайте спеції, тоді у вас вийде смачний салат. Розповім, як приготувати пряний салат з куркою, брокколі і картоплею. Всі інгредієнти для салату готуйте окремо, а потім з'єднайте в одній тарілці і подавайте. Курку і картоплю можна запекти або обсмажити на сковороді. Використовуйте готовий набір улюблених спецій або змішайте декілька відповідних. Можна додати більше гостроти, якщо любите, щоб додати страві пікантності.

Інгредієнти

  • Курячі грудки - 1 кг
  • Суміш спецій - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2-3 ст. л.
  • Картопля солодка - 3 шт (батат)
  • Брокколі - 0,8 кг
  • Сіль велика - за смаком

Кількість порцій: 8

Час приготування: 1 ч. 15 хв.

Це курка, тушкована в соєвому або теріакі соусі з брокколі, болгарськими перцями, морквою і кабачками. Смак - типово азіатський, хоча він і не схожий ні на китайську ні на тайську їжу окремо - смак дуже оригінальний. Цим рецептом салату з брокколі поділився з нами один знайомий шеф повар. Цей теплий салат з тушкованою куркою досить легкий в приготуванні і не вимагає складних інгредієнтів. Ми готуємо цю страву на протязі багатьох років і вона не набридає. Подаємо з вареним рисом або кус-кусом. За рахунок великої кількості овочів цей салат з курки - майже самостійна їжа. Готуйте салат з перцю, він смачний.

Інгредієнти

  • Грудка куряча - 2500 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Морква (середня - точна кількість не є принциповою) - 5 шт
  • Селера черешкова - 4 шт
  • Перець солодкий червоний - 2 шт
  • Кабачок (приблизно 250 г кожен - я беру цукіні зелені або жовті сквош) - 2 шт
  • Брокколі (я беру заморожені, але можна і свіжі) - 1000 г
  • Соєвий соус (я беру теріакі соус, в якому на основі соєвого соусу додані ще часник, цукор і деякі інші інгередіенти. Але можна просто брати соєвий соус) - 600 мл
  • Маринад (інгредієнти для маринаду зазначені у відповідних кроках)

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 10

Добрий день! Пропоную пригоститися салатом з огірків і брокколі. Готувати швидко і на столі смачний салат, доповнення до вечері і як самостійне блюдо. Салат хрусткий, ароматний. Заходьте в гості!

Інгредієнти

  • Брокколі (невеликі відварити) - 2 вилка
  • Огірок (невеликі свіжі огірки, трохи очистити від шкіри) - 2 шт
  • Часник (за смаком) - 3 зуб.
  • Йогурт (у мене грецький, можна майонез, сметану) - 4 ст. л.
  • Сіль (за смаком, солити перед подачею)
  • Яйце куряче (варені) - 3 шт

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Пропоную приготувати смачний і простий салат з сиром і брокколі. Мінімум інгредієнтів, максимум користі!

Інгредієнти

  • Брокколі - 1 шт
  • Огірок солоний (можна взяти маринований) - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста (можна взяти червону, салатову) - 0.5 шт
  • Сир твердий (пармезан, гауда, твердий с яскраво вираженим смаком) - 100 г
  • Оцет (винний, за бажанням) - 1 ч. л.
  • Оливкова олія (можна взяти майонез) - 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Чорний рис не входить в число поширених продуктів харчування. Він не перебуває у родинних стосунках з добре знайомим нам злаком. Це дуже корисний продукт, особливо в дні Посту. На відміну від поширених культур чорний рис відрізняється великою кількістю поживних речовин. На сто грам продукту міститься близько 20 грам білка і майже денна норма фолієвої кислоти. Це в кілька разів більше, ніж в будь-якому іншому вигляді. Цей продукт в пост нам замінить тваринний білок. Брокколі теж дуже відома своїми корисними властивостями. Звичайно ж: горіхи, журавлина, масло оливкове і мед. В загальному! САЛАТ ДУЖЕ КОРИСНИЙ І СМАЧНИЙ! Пісні салати - категорія рецепту.

Інгредієнти

для заправки

  • Оливкова олія (у мене холодного віджиму) - 1 ст. л.
  • Мед (рідкий) - 1 ч. л.
  • Гірчиця (французька, зернами) - 1 ч. л.

для салату

  • Рис дикий (відварений чорний рис) - 5 ст. л.
  • Брокколі (суцвіття, у мене заморожена) - 100 г
  • Горіхи волоські (великі) - 2 шт
  • Журавлина (в'ялена) - 1 ст. л.
  • Цибуля червона (дуже маленька цибулина, опціонально) - 1 шт

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 1

Це мій улюблений святковий овочевий салат з брокколі. Спробувала я його в Маньчжурії десять років тому і закохалася практично відразу. З тих пір намагаюся готувати якомога частіше. Ці салати з олією дуже добре подавати на святковий стіл - він малокалорійний і його можна спокійно лопати протягом усього вечора. Суцільна користь і насолода смаком. Якщо у вас брокколі своя, то можна і не бланшувати її окропом, а класти в салат сирою.

Інгредієнти

  • Брокколі (дрібна) - 1 вилок
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Перець солодкий (невеликий) - 1 шт
  • Помідор (середні, у мене на гілочці) - 3 шт
  • Яйце куряче (варене круто) - 2 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Петрушка - 3 гіл.
  • Цибуля зелена (для посипання салату) - 1 гіл.
  • Оцет (рисовий коричневий) - 1 ст. л.
  • Цукор коричневий - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Олія кунжутна (по можливості) - 1 ч. л.
  • Кунжут (для посипання) - 1 пуч.

Ще один варіант літнього салату. Хочу зазначити, що поєднання вийшло досить цікаве і смачне. Брокколі, баклажан і ріпчаста цибуля відмінно поєднуються в одному салаті.

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт
  • Соєвий соус - 0,5 ч. л.
  • Помідор - 1 шт
  • Брокколі - 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Оливкова олія - ​​за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Літній свіжий салат з моркви, брокколі і плавленого сиру, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

Основне

  • Брокколі - 4 ст. л.
  • Сир плавлений (кубики) - 3 ст. л.
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт

заправка

  • Соєвий соус (за смаком)
  • Оливкова олія (за смаком)
  • Сік лимонний (за смаком)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Пікантний, гостренький салат з бринзою і брокколі, прекрасно зберігається в холодильнику. Для більш насиченого смаку, дайте йому постояти 30 хвилин і він порадує вас цікавим, можливо новим поєднанням різних смаків.

Інгредієнти

заправка

  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1.5 ст. л.
  • Сироп кленовий (або мед) - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Орегано (сухий) - 1/2 ч. л.
  • Гірчиця (діжон) - 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий (сухий, щeпотка)
  • Сіль за смаком

салат

  • Брокколі - 200 г
  • Томати в'ялені - 1/4 скл.
  • Цибуля червона - 1/2 шт
  • Бринза - 1/4 скл.
  • Мигдаль (пелюстки) - 1/4 скл.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Дуже смачні салати, готуються швидко, продукти найдоступніші. Заздалегідь приготуйте і в контейнері і візьміть з собою на пікнік. Цей салат буде альтернативою свіжим овочам.

Інгредієнти

  • Брокколі (заморожена) - 200 г
  • Перець болгарський - 0,5 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Насіння гарбузове - 2 ст. л.
  • Кунжут - 1 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Свіжість м'яти, соковитість яблука, ніжність брокколі і прянощі соусу. Дуже вдале поєднання. Можна готувати як закуску або як основне блюдо на вечерю під час посту. Салат з помідорів - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Брокколі - 200 г
  • Маринад - 3 ст. л.
  • Помідори черрі - 10 шт
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Горіхи волоські - 5 шт
  • Горіхи кедрові - 10 г
  • Яблуко - 1 шт
  • М'ята - 30 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2