Цікавий, пікантний салат зі свинячого язика відвареного і дайкона з гірчично-сметанною заправкою!
Інгредієнти
салат
- Дайкон (1 шт.) - 160 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Язик свинячий (1 шт., відварний) - 160 г
- Огірок - 1 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Олія (для обсмажування цибулі) - 1 ст. л.
- Сіль
- Перець чорний
- Спеції (суміш спецій для салатів)
заправка
- Сметана - 2.5 ст. л.
- Гірчиця ("французька" з зернами) - 1 ч. л.
На рослинному маслі обсмажити до золотистого кольору нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, зняти з вогню, дати охолонути.
Дайкон очистити, натерти на крупній тертці.
Огірок нарізати соломкою.
З'єднати в мисці остиглі цибулю, дайкон і огірок.
Відварний язик нарізати соломкою.
Попередньо відварені яйця натерти на крупній тертці.
Додати язик і яйця, приправити сіллю і перцем за смаком, додати спеції (у мене суміш спецій для салатів: базилік, кріп, петрушка, часник, майоран, селера).
Для заправки змішати в мисочці сметану і французьку гірчицю.
Додати заправку до салату, акуратно перемішати і подавати до столу. Салат зі свинячого язика готовий.
Смачного!
Коментувати