Хороша в цьому році вродила фіолетова морква. На зиму заготовлено, ось і вирішив приготувати салат з цим красивим овочем. Приготував її як звичайну моркву по-корейськи, ну і вийшов такий легкий і ситний салат без майонезу, з корейською морквою і ковбасою з шампіньйонами. Можна використовувати і звичайну моркву, але мені більше сподобалася фіолетова. Пропоную і вам спробувати цей салат купками, він смачний.
Інгредієнти
Морква по-корейськи
- Морква (очищена, або стільки ж готової по корейськи) - 300 г
- Перець болгарський (середній) - 1 шт
- Лимон (приблизно 1/4 лимона) - 3 скибки
- Часник - 3 зуб.
- Коріандр (свіжозмелений) - 1 ч. л.
- Оливкова олія - 8 ст. л.
- Перець червоний пекучий (пір'ями) - 1/2 ч. л.
- Соус (соєвий) - 6 ст. л.
Салат
- Огірок - 300 г
- Ковбаса (сервілат і варена, кожної у рівній частці) - 250 г
- Печериці (консервовані, можна і різані 400 грам) - 1 бан.
- Сир твердий - 200 г
- Сіль
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 8
Моркву приготовляти ось за цим рецептом, правда заміняю звичайну моркву ось на таку фіолетову.
У нашатковану моркву зі спеціями нарізаємо перець дрібними часточками і перемішуємо. Перець дасть додаткову рідину до моркви для заправки салату.
Відправляємо в холодильник, а тим часом нарізаємо наші складові салату брусочками на тарілку купками. Печериці часточками.
Коли морква готова, викладаємо її в середину, разом з утворившимся розсолом і додаємо приблизно 2 столових ложки соку лимона. Прикрашаємо і подаємо на стіл наш салат з корейською морквою і ковбасою з шампіньйонами.
Перед тим, як приступити до трапези перемішуємо і беремо на тарілку. Смачного.
Коментувати