Салат з індички і баклажанів

Смачний салат з баклажанів і індичого філе. Спонтанно, але виявилося дуже смачно! Рецепт придуманий на ходу з "того, що було", але не обійшлося без класики жанру. Спасибі синочку, який не відмовився від індички. Крім індички в головних ролях: баклажан, морква, болгарський перець, часник, зелень. Смачний салат без майонезу! Готуйте салат з руколою, це смачно. Запрошую до столу…

Інгредієнти

  • Індичка - 150 г
  • Баклажан (невеликий) - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський - 0,5 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Оливкова олія (для смаження і заправки) - 100 мл
  • Рукола
  • Соус - 4 ст. л.
  • Кінза

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Баклажан ріжемо кружечками, потім соломкою. Замочуємо в підсоленій воді десь на пів години. Потім воду зливаємо, баклажани промиваємо. Віджимаємо зайву воду, і кладемо баклажани в сковороду з розігрітим маслом.
Додаємо соус. Обсмажуємо хвилини 3. Додаємо моркву. Обсмажуємо кілька хвилин, поки баклажани не почнуть ставати коричневими. Не пережарюємо. Плиту вимикаємо.
Дрібно порізати зубчик часнику і заллємо декількома ложками оливкової олії.
До теплих баклажанів додамо тонко нашаткований болгарський перець і половину масла з часником. Залишимо, поки займаємося індичкою.
Тушковану індичку порізати соломкою і приправити часниковим маслом, що залишився. (Кілька шматочків грудки індички тушкуємо на середньому вогні буквально кілька хвилин).
У великому салатнику змішати листочки руколи, порізану кінзу, баклажани і індичку.
Факультативно можна приправити кунжутом і прикрасити (у мене з цим складності).
Салат з індичого філе і баклажанів готовий. Смачно, ароматно і красиво!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі